De lekkerste (vegan) dingen die ik at in september

Yay, 4 oktober! Op deze fijne eet-geen-Dierendag (ook al is het dat natuurlijk elke dag voor mij) heb ik weer een maandoverzicht voor jullie mét lekker eten. Ik kan geloof ik wel stellen dat september de meest ongezonde maand in tijden was – dat krijg je als de koekjes in de bonus zijn. Ik merk dat ik nog heel erg in het ritme moet komen van mijn maaltijden plannen, weekboodschappen doen en elke dag op tijd (gezond) koken. Dat het eerder donker wordt, helpt ook niet echt, want er komt een moment dat ik zelfs héél vroeg moet gaan eten om fatsoenlijke foto’s te kunnen maken. Tja, life of a foodblogger. Hoe dan ook, kijken jullie mee naar de lekkerste (vegan) dingen die ik at in september?

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in september 1

September was een erg, eh, gevarieerde maand. Er waren heel veel warme dagen, dus ik barbecuede (?) nog meerdere keren (op de foto zie je een spiesje met verse ananas en in kerrie gemarineerde kipstukcjes van Vivera, erg lekker!) en at leftover-wraps met hummus, sla en tomaat op het strand. Tussendoor begon ik echter ook al aan de kruidnoten (ik weet het, zo slecht – dit is het eerste jaar dat ik niet heb gewacht tot november) (de meeste ‘normale’ kruidnoten zijn overigens vegan!) én de toch wel ietwat herfstige kersenbrownies (hoewel brownies natuurlijk altijd kunnen) (dit recept komt in het kookboek dat ik maak met JMA).

Vegan producten
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in september 2

Ik proefde ook eindelijk de Robuuste Koeken van LU Time Out. Dat had ik waarschijnlijk niet moeten doen, want ze zijn verslavend lekker! Twee weken later waren ze in de bonus en haalde ik er nóg meer. Oeps. Het zijn dus accidentally vegan chocolate chip cookies en ze smaken écht alsof ze zelf gebakken zijn.

Wat ook in de bonus was, was alles van Alpro. Ik proefde deze yoghurt in de smaak limoen-citroen en hij was erg lekker! Op de overige foto’s zie je de nieuwe chocotwister van AH To Go (ze hebben steeds meer vegan dingen op stations, erg fijn) en een pizza van de Duitse supermarkt Veganz die nog in de vriezer lag. Iemand toevallig zin om me naar Essen te rijden om een nieuwe voorraad in te slaan?

Uit eten (of iets wat daarop lijkt)
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in september 3

Ik ging weer eens langs bij Gys in Utrecht, dit keer samen met Marjolein. Ze hadden alwéér een nieuwe kaart, dus ik at een nieuwe vegan burger, én we namen no-cheesecake (foto rechtsonder). Ik ben altijd een beetje huiverig voor ‘cheesecake’ op basis van noten, maar hij was megalekker.

Daarnaast at ik weer eens een brownie bij Vegabond in Amsterdam (ik had gewaarschuwd voor het ongezonde, toch?) en ik at McDonald’s op het strand. Dat laatste hoorde uiteraard niet écht bij de lekkerste dingen van de maand, maar voor McDonald’s-standaarden vond ik de groenteburger toch wel lekker, dus ik zeg het toch maar even.

Nieuwe recepten
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in september 4

Ik probeerde uiteraard ook weer een aantal nieuwe recepten! De best gelukte waren de ratatouillerolletjes, de ontbijtcrumble met blauwe bessen en de krokante tofureepjes. Het recept rechtsonder staat nog niet online en moet ik ook nog perfectioneren, maar ik móest gewoon even vermelden dat ik ook voor het eerst deze herfst pompoen at. Yay!

Welke vegan recepten/producten heb jij ontdekt deze maand? En wat eet jij op eet-geen-Dierendag?

PS. Huishoudelijke mededeling: het kan zijn dat er de komende weken geen 3 blogposts per week online komen, of dat ik afwijk van het di-do-zo-schema, zoals ik afgelopen week ook deed. Iets met twee studies tegelijkertijd, en zo. Sorry!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge