Recept: Wortel-pindasalade met appel

Recept vegan wortel-pindasalade met appel

Nu het herfst wordt, lijkt het wel of mijn blog verandert in een soort Orange ’n cooking: minstens de helft van de gerechten die ik nu kook, is (deels) oranje. Pompoen, zoete aardappel, wortel… Het zou bijna saai worden, haha. (Maar niet helemaal.) Hoe dan ook, ik proefde voor het eerst een wortel-pindasalade bij Spirit. Sinds ik daar at, maak ik regelmatig een supersimpel mengsel van wortel, pinda en eventueel appel en rozijnen. Superlekker! Het is zo makkelijk dat het nauwelijks een recept te noemen is, maar makkelijk is ook wel heel fijn – zeker nu ik regelmatig tot laat college heb. Je kunt deze salade eten als lunch of bij je avg’tje, maar ook bij bijvoorbeeld deze noedels.

Dit heb je nodig voor 1 persoon (grote portie)
1 wortel (ongeveer 150 gram)
Een halve appel
1,5 eetlepel pindakaas (met stukjes)
0,5 eetlepel sojasaus OF agavesiroop (wat je lekkerder vindt)
Eventueel nog een klein handje pinda’s

En zo maak je het
1. Meng de pindakaas met 1,5 eetlepel warm water en sojasaus (of agavesiroop).
2. Rasp de wortel fijn. Schil de halve appel en snijd deze in kleine blokjes.
3. Meng de dressing door de wortel en appel. Garneer de wortel-pindasalade eventueel nog met wat extra pinda’s. En that’s it! Eet smakelijk!

 

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge