Recept: Curry met zoete aardappel en broccoli

Recept vegan curry met zoete aardappel en broccoli

Ik wil het nooit echt toegeven, maar eigenlijk ben ik een heel slechte blogger. Niet alleen verwaarloos ik mijn persoonlijke blog momenteel compleet; ook op Colours ’n cooking laat ik soms wat steekjes vallen. Dinsdag kwam er daarom alweer geen artikel online – sorry! Gelukkig heb ik vandaag een leuk recept om dat te compenseren; ik deed namelijk weer mee aan de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van Taste our joy, de blog van Joyce en Irene. Hoewel hij niet vega(n) is, vind ik hun blog erg leuk! Ik klikte besluiteloos van pagina naar pagina, tot mijn oog op het woord ‘curry’ viel. Jullie weten inmiddels hoeveel ik van dat woord houd, dus ondanks dat er al een curry met aardappel, broccoli en kip op mijn blog staat, besloot ik toch de curry met zoete aardappel na te maken. Ik verving alleen de bouillon door extra kokosmelk en voegde wat extra pinda’s toe. Toen was het perfect! (Maar dat zijn curry’s eigenlijk altijd.)

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 grote zoete aardappel (ruim 250 gram)
1 kleine broccoli
1 blikje kikkererwten
1 pakje vegan kipstukjes (die van Vivera of de Vegetarische Slager)
400 milliliter kokosmelk
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
2 handjes ongezouten pinda’s

(Eventueel serveren met rijst of papadums, ik vond het niet nodig)

Recept vegan curry met zoete aardappel en broccoli 2

En zo maak je het
1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes en het steeltje in stukjes (zonde om dat weg te gooien). Snijd tot slot de knoflook fijn.
2. Verhit wat olijfolie in een grote hapjespan en bak hierin de knoflook, aardappelblokjes, broccoli en kipstukjes zo’n 15 minuten.
3. Voeg daarna de kokosmelk, kikkererwten en kruiden toe en roer het goed door elkaar. Eventueel kunnen er nog extra kruiden doorheen. Laat de curry met zoete aardappel nog zo’n 15 minuten pruttelen, tot de kokosmelk grotendeels is opgenomen. Verdeel hem over twee borden en strooi over elk bord een handje pinda’s. That’s it, eet smakelijk!

 

 

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Curry met zoete aardappel en broccoli

  1. Hoi Maaike, dit recept heb ik afgelopen dinsdag gemaakt. Zo handig dat de meeste van jouw recepten voor 2 personen is! Ik vind de combinatie wel geslaagd, van kikkererwten met broccoli en zoete aardappel. (Al vind ik zoete aardappel tot nu toe nog niet echt lekker, het is zo weeig. Mocht je nog tips hebben..) Maar de hoeveelheid kokosmelk vind ik toch iets teveel waardoor het wel heel machtig was. Misschien nog een keer proberen met bouillon.
    Nog een vraagje, je eet wel gewoon brood van de bakker/supermarkt? Wat doe jij daar op voor beleg? Ik zag namelijk bij het voedingscentrum allemaal groente dingen, ik zelf eet meestal vleeswaren of zoet beleg.
    Groetjes, Luna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge