Recept: Vegan kip kerrie

Recept vegan kip kerrie

Ik eet niet zo heel veel vleesvervangers; niet alleen omdat ze best duur zijn, maar ook omdat ik vaak niet eens weet waarbij ik ze moet eten. Eén van de weinige vleesvervangers die ik wel eens eet, is kip (zowel die van Vivera als de Vegetarische Slager is vegan). Ik ben namelijk van kleins af aan al fan van kip kerrie. De kip, de kerrie, de ananas, de banaan: jup, daar wilde ik best mijn anti-pakjesbeleid even voor aan de kant zetten. Het was nooit in me opgekomen om het überhaupt zelf te maken, maar die pakjes zijn nu eenmaal niet vegan, dus zat er niets anders op. Kokosmelk bleek het antwoord, en lekker dat het is! (Vandaar dat ik dit recept ook hier wil delen; het stond al op mijn andere blog.) Je kunt deze vegan kip kerrie natuurlijk het hele jaar door eten, maar door de kleur en het fruit vind ik het toch wel lekker zomers. :) 

Dit heb je nodig voor 2 personen
150 g basmatirijst
1 bakje veganistische kipstukjes
1 klein blikje (270 ml) kokosmelk
1 banaan
5 eetlepels ananasblokjes in siroop
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
40 g cashewnoten
40 g rozijnen

En zo maak je het
1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin (af en toe omscheppen).
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan (die waar je net de noten in hebt geroosterd dus, want minder afwas) en bak hierin heel kort 1 eetlepel kerrie. Doe de kip daarbij en bak die goudbruin.
4. Voeg de kokosmelk, 1 eetlepel kerrie, 1 eetlepel kurkuma en 1 theelepel paprikapoeder toe en laat het even pruttelen, tot de kokosmelk iets is ingedikt.
5. Schep daar 3 eetlepels van de ananassiroop (optioneel), de ananasblokjes en de rozijnen bij. Snijd de banaan in plakjes en roer die er ook doorheen. Laat een paar minuten meeverwarmen en verdeel dan zowel de rijst als de kip kerrie over de borden. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Vegan kip kerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge