Recept: De allerbeste gekruide aardappeltjes uit de oven

Recept gekruide aardappeltjes uit de oven

Dit recept voor gekruide aardappeltjes uit de oven is zonder enige twijfel het meest gelezen recept (en zelfs artikel) op mijn ‘oude blog’. Ik ontdekte de combinatie van ingrediënten twee jaar geleden nogal per ongeluk en had écht niet verwacht dat het zo’n hit zou worden. Niet alleen op mijn blog, trouwens; ook thuis maken we het regelmatig. En dat is best bijzonder, want ik ben over het algemeen geen ontzettende fan van dingen vaker maken. Mijn oom en tante en opa en oma zijn inmiddels ook om. Want ja, veel moeite kost het niet om ze te maken, maar ze zijn wel superlekker. Je kunt ze maken als onderdeel van een iets creatiever agv’tje, maar bij een salade passen ze ook prima. Lang verhaal kort: deze gekruide aardappeltjes uit de oven móesten ook op Colours ’n cooking. En hier zijn ze dan!

Dit heb je nodig voor 3 personen
600 à 750 gram aardappelen (kan waarschijnlijk ook met zoete aardappel)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels verse rozemarijnnaaldjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel zeezoutkorrels

En zo maak je ze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Was de aardappelen goed, je gaat ze namelijk niet schillen. Snijd ze nu doormidden en snijd elke helft in zo’n 3 partjes. Als je grotere aardappelen gebruikt, kun je waarschijnlijk meer partjes uit een aardappel halen.
3. Doe de partjes in een grote kom en schep de olijfolie erdoorheen. Voeg ook het paprikapoeder, de rozemarijnnaaldjes en het zeezout toe en pers de knoflook erboven uit. Roer dit alles goed door.
4. Verdeel de gekruide partjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 35 à 40 minuten in de oven. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen, eventueel met een beetje vegan (citroen)mayo (of dus bij een ander gerecht). Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

6 thoughts on “Recept: De allerbeste gekruide aardappeltjes uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge