Recept: Noedelsalade met krokante tofureepjes

Recept vegan noedelsalade met krokante tofureepjes

Laat ik het maar meteen zeggen: ik houd niet van tofu. Het is zompig en smaakloos en gewoon bah. De kant-en-klaar gekruide tofureepjes van de Albert Heijn vind ik nog wel oké, maar over het algemeen koop ik véél liever tempeh. Toen het idee van krokante tofureepjes zich in mijn hoofd genesteld had, was ik dan ook nogal sceptisch. Maar ja, als ideeën zich eenmaal in mijn hoofd hebben genesteld, moeten ze uitgevoerd worden ook. Ik zocht wat tofu-tips (leuk woord) op op internet en zo gezegd, zo gedaan. En wonder boven wonder lukte het! De truc ligt ‘m vooral in het laten uitlekken en in het paneren, denk ik. Toegegeven, ik zal nog steeds vaker tempeh kopen dan tofu, maar nu ik deze manier ken, wordt tofu wél een stuk aantrekkelijker. Je zou de tofureepjes zelf als een soort snack kunnen eten – als je echt een fitgirl bent, tenminste. (Ik bedoel, geef mij maar chocola.)

Dit heb je nodig voor 1 persoon
Voor de tofu
125 gram tofu
1 teentje knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
Vegan paneermeel (er zit vrij vaak ei in)

Voor de noedels
75 gram noedels (zelfde verhaal qua ei)
Een kwart komkommer
100 gram taugé
De rest van de tofu-marinade

En zo maak je het
1. Verpak het stukje tofu in keukenpapier/schone theedoek (of WC-papier, als je student bent…). Pak een paar zware boeken en leg die erbovenop. Laat de tofu zo;n 30 minuten uitlekken. Je mag trouwens ook nog op die boeken gaan zitten, als je denkt dat dat werkt. (Dat doet het.)
2. Meng de sojasaus door de sesamolie en pers het teentje knoflook erboven uit. Snijd de tofu in reepjes van zo’n halve centimeter dik (lengte en breedte kun je zelf bepalen) en leg ze weer ongeveer 30 minuten in de marinade.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Rol de tofu aan beide kanten door flink wat paneermeel en bak de reepjes aan beide kanten bruin en knapperig.
4. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in kwart plakjes en roer die samen met de taugé door de noedels. Roer dat wat over is van het sojasaus-sesamoliemengsel erdoorheen als dressing. Serveer met de krokante tofureepjes. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Noedelsalade met krokante tofureepjes

  1. Lijkt me erg lekker! Ik heb één keer tofu geproefd tijdens de kooklessen op school en heb inderdaad ook wel eens die tofureepjes van AH gehad, deze laatste vond ik ook wel lekker. Helaas kan ik niet heel goed tegen soja, dus laat ik het liever staan.
    Roos heeft onlangs geplaatst…Food: What I ate in September

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge