Recept: Snelle kaneelkoekjes

Recept snelle vegan kaneelkoekjes

Koekjes bakken vind ik één van de leukste dingen die er zijn. Geen stom gedoe met mixers en zo, maar gewoon lekker zelf kneden (en af en toe stiekem proeven, uiteraard). Toch ga ik, als ik iets bak, meestal liever voor iets ‘spectaculairders’ als cake. Gisteren was echter één van de zeldzame momenten dat ik echt zin had om even koekjes te bakken. Ik moest het doen met wat we in huis hadden, maar dat lukte prima. Deze kaneelkoekjes waren het resultaat! Heel lekker en vooral lekker snel klaar, dus ideaal als je onverwacht bezoek krijgt – of gewoon snel wil aanvallen. Oh, en als je geen ouders hebt die vinden dat ze ‘nog veel te veel koekjes in huis hebben’, kun je het recept natuurlijk gemakkelijk verdubbelen!

Dit heb je nodig voor 12 koekjes
125 gram bloem
95 gram lichtbruine basterdsuiker (plus eventueel iets als ‘garnering’)
80 gram zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

En zo maak je ze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Roer de bloem, suiker en kaneel en het bakpoeder en zout door elkaar. Voeg daarna de olie en het vanille-extract toe en kneed het tot een geheel.
3. Maak 12 kleine balletjes van het deeg; zorg dat ze goed ‘stevig’ zijn. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Strooi eventueel nog een klein beetje suiker over de koekjes heen; druk dat er dan goed in.
4. Bak de kaneelkoekjes in zo’n 16 minuten gaar. Laat ze tot slot minstens een halfuur afkoelen, zodat ze wat compacter zijn. Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest:Recept snelle vegan kaneelkoekjes Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

12 thoughts on “Recept: Snelle kaneelkoekjes

  1. Eitje er doorheen, en ze zijn makkelijker te kneden en ze vallen niet uit elkaar.
    Ze zijn heerlijk! Ik heb er nog een beetje kardemompoeder en gemberpoeder doorheen gedaan.. en iets meer kaneel.
    Heel erg bedankt voor het recept!

  2. Deze koekjes zij altijd een groot succes! Soms vervang ik een deel van het suiker door een gelijk gewicht aan honing en gebruik ik net iets minder olie (beetje op gevoel). Ze worden dan iets meer “chewy” en wat vaster van structuur en dat is ook erg lekker! Leuk recept om mee te variëren maar ook volgens het recept zijn ze altijd heerlijk :) Bedankt voor het recept!

  3. Een klein beetje soja melk, en een flinke lepel kinako aan toegevoegd. Heerlijk!! Het deeg was nog steeds wat kruimelig, maar na het bakken was daar niets meer van te merken.

  4. Ik had de helft van de suiker genomen en 25 gram minder olijfolie toegevoegd. De verhoudingen van het deeg waren goed zo. De koekjes zijn dan uiteraard wel wat minder zoet.

  5. Ik heb de eerste keer ook de 12 kaneelkoekjes klaar gemaakt en die waaren lekker en paar dag later heb ik ze weer klaar gemaakt maar dan voor 24 kaneelkoekjes en alles verdubbel en goed afgewogen maar naar het bakken en goed afgekoeld wauw er een van bakpapier er af hallen en het uitelkaar hoe kan dat kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan.

  6. The law of protection of energy (which says that energy can change structure however is rarely lost) integrates such subjects as food calories, Eddie munson letterman jacket batteries, intensity, light, and watch springs. Understanding this regulation makes it more straightforward to find out about the different structures energy takes and how they connect with each other.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge