De lekkerste (vegan) dingen die ik at in oktober

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november

Waar ik in september geen genoeg kon krijgen van de koekjes, chips en chocolade, was oktober een bijzonder gezonde maand. Ik heb niet één keer vegan taart gegeten (shocking) en ik heb zo vaak om acht uur ’s ochtends mijn hardloopschoenen aangetrokken dat ik een beetje bang word van mijn eigen discipline (ik bedoel, waar komt die ineens vandaan?). Deze keer is ‘de lekkerste (vegan) die ik at in…’ dan ook net iets minder uitgebreid – niet dat gezond eten niet lekker is, maar toch heb ik op de één of andere manier altijd veel meer zin om foto’s te maken van taart en zo. Ik ben duidelijk geen Instagram-fitgirl (en dat word ik ook nooit, beloofd). Desondanks heb ik deze maand weer een aantal leuke en lekkere vegan hotspots, producten en recepten aan te raden!

Buiten de deur
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 1

 1. Ik schreef al over Indiaas restaurant Mantra in Arnhem en natuurlijk kunnen die gerechten niet ontbreken in dit lijstje! Gotta love Indian food. Maar echt.
 2. Daarnaast at ik eindelijk eens de Dutch Weed Burger! Bagels & Beans heeft ‘m nu op het standaard menu staan en daar is ie meteen een paar euro goedkoper dan als je de ‘originele’ burger koopt. En oh ja, hij is LEKKER.
 3. Toen we laat thuiskwamen van een dagje Den Bosch, besloten we langs de IKEA te gaan om daar een keer te eten. Helaas had ik geen tijd meer om op te zoeken of aan andere vegans te vragen wat ik daar ‘kon’ eten, dus bestelde ik op de gok maar deze groenteballetjes (waarvan ik zeker weet dat ze vegan zijn, en ze zijn lekker!) met bulgur, kikkererwtensalade en mangochutney. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat één van die laatste dingen niet vegan is, twijfel ik toch een beetje. Na ruim negen maanden veganisme heb ik er nog steeds moeite mee om het mensen achter de kassa te vragen…
 4. Hoewel ik dit technisch gezien wel buiten de deur heb gegeten, is het natuurlijk niet van een restaurant of zo. Maar hé, ik moest die vierde foto toch ergens vandaan halen. Dit is couscous met knoflook, pesto en een bakje ovengeroosterde cherrytomaatjes. Zo snel klaar, maar zo smaakvol om mee te nemen. :)

Ontbijt, lunch en tussendoor 
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 2

 1. Ik vind restjeslunch altijd heel leuk! We hadden nog quinoa over en daar mengde ik knoflook, citroensap, gebakken spinazie, blokjes avocado en pijnboompitjes doorheen. Kan ook prima als avondeten!
 2. Deze maand kwam ook het recept voor deze ontbijtmuffins met sinaasappels online. Zeker een keer proberen!
 3. In deze tijd van het jaar vind ik het heel lekker om een appel in blokjes te snijden, twee minuten in de magnetron te doen en er dan kaneel en rozijnen door te mengen. Herfstiger wordt het niet.
 4. Ik heb in oktober ook een beetje en verslaving gekregen aan zoete pompoenhummus. De hummus van Albert Heijn is aankomende week als het goed is in de aanbieding, dus inslaan!

Voor- en bijgerechten
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 3

 1. Niet de beste foto’s ooit, maar mijn moeder kookte een soort Marrokaans drie-gangen-menu en deze zoete aardappelsoep was het voorgerecht. Hoewel mijn ouders ‘m te pittig vonden, vond ik hem heel lekker! Ik weet niet waar ze het recept vandaan had, maar als je zelf aan de slag gaat met rode currypasta, zoete aardappel, bleekselderij en kokosmelk, kom je al een heel eind.
 2. Ze maakte ook deze wortelsalade met vijgen. We eten eigenlijk nooit vijgen, dus ik zou niet weten wat ik er zelf mee zou moeten, maar in deze salade waren ze erg lekker.

Hoofdgerechten
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 4

 1. Zoals je ziet was deze bietenfalafel in de aanbieding (haha), dus die probeerde ik een keer. Ik had ‘m in een wrap met wortel, verse spinazie en tomaat en naast dat het lekker was, werd ik vooral erg blij van het kleurige geheel.
 2. Het merendeel van de favoriete recepten die ik deze maand uitprobeerde, kwam ook al als recept online. Deze vegan linzenburger met champignon is overigens ook het best gelezen recept van oktober.
 3. Ook deze kerriestamppot met geroosterde spruitjes ga ik zeker vaker maken.
 4. Ennn tot slot deze kruidige plaattaart met spinazie, een soort combinatie tussen quiche en pizza. :)

Heb jij deze maand nog leuke vegan restaurantjes of producten ontdekt?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge