Recept: Vegan gember-citroenkoekjes

Recept vegan gember-citroenkoekjes

Ken je dat, dat je zo veel thee drinkt dat sommige smaken er onlosmakelijk mee verbonden zijn in je hoofd? Dat heb ik met gember-citroenthee. (Of, om het fancy op z’n Engels te zeggen: lemon ginger.) Als ik iets eet waar zowel gember als citroen in zit, zoals die limited edition Tony’s Chocolonely vorig jaar, zeg ik meteen dat het naar thee smaakt. Dus toen Audrey en ik citroenkoekjes zouden gaan bakken en Audrey de gember zag staan, dacht ik aan… thee. Gelukkig bleek de combinatie ook in koekjes superlekker te zijn, dus bij dezen het recept! Ook zonder gember zijn de vegan citroenkoekjes erg lekker, trouwens. 

Dit heb je nodig voor ongeveer 18 koekjes
250 gram bloem
175 gram vegan boter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels gemalen gember
Snufje zout
1 citroen
18 blanke amandelen

En zo maak je ze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Roer de bloem, de suiker, het bakpoeder en zout en de gember door elkaar. Rasp de schil van de citroen en doe die er ook bij.
3. Snijd de boter in blokjes en voeg die toe aan de droge ingrediënten. Knijp ook een halve citroen erbovenuit en kneed het dan tot een mooi koekdeeg.
4. Bekleed een bakplaat (of twee) met bakpapier. Pak steeds ongeveer een eetlepel deeg en rol daar balletjes van. Leg ze met enige ruimte ertussen op de plaat en druk ze een beetje fijn. Druk in elk koekje een amandel.
5. Bak de koekjes in 18 tot 20 minuten gaar; laat ze ruim een halfuur afkoelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Wil je het recept voor deze gember-citroenkoekjes opslaan? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest:Recept vegan gember-citroenkoekjes Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Recept: Vegan gember-citroenkoekjes

    1. Je kunt het altijd nog zonder maken? Doe je trouwens ook nooit gember in curry’s en zo? Daar proef je het ook niet zo goed in, maar is wel heel lekker. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge