Recept: Kerriestamppot met geroosterde spruitjes en amandelen

Recept vegan kerriestamppot met geroosterde spruitjes en amandelen

Allereerst wil ik graag zeggen dat ik het moedig vind dat je er bent. Hier. Je weet wel, bij een recept met spruitjes. Toen ik mijn plannen voor dit recept aan mijn ouders vertelde, waren ze er namelijk op z’n zachtst gezegd niet erg enthousiast over. Weet je wat het is met spruitjes? Omdat iedereen altijd zegt dat ze vies zijn, heb ik ze nooit durven eten. Inmiddels ben er ik er echter achter dat spruitjes de meest ondergewaardeerde Nederlandse groente zijn. Want ja, het blijkt dus dat ik spruitjes vet lekker vind – geroosterde spruitjes althans. Zeker in combinatie met kerrie kan ik ze heel erg aanraden! Wordt het ook lekker kleurrijk van. Gewoon een keer proberen dus, je gaat er niet dood van. :)

Dit heb je nodig voor 2 personen
Maximaal 500 gram aardappelen (geschild zo’n 425 gram)
350 gram spruiten
2,5 eetlepel edelgistvlokken
2,5 eetlepel bloem
2 eetlepels kerriepoeder
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 tl zwarte peper
50 gram blanke amandelen

En zo maak je het
1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Was de spruitjes en snijd ze doormidden. Roer er 1,5 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel kerrie doorheen en verdeel ze dan over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de spruitjes in zo’n 30 minuten gaar en knapperig.
2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze – als ze groot zijn – doormidden. Kook ze in 20 à 25 minuten gaar.
3. Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin. Meng ondertussen de edelgistvlokken, bloem, 1 eetlepel kerrie, het paprikapoeder en de peper door elkaar in een steelpannetje. Voeg 125 milliliter water en breng het al roerend aan de kook. Draai het vuur iets lager, wacht tot het is ingedikt en roer er dan nog 100 milliliter water doorheen.
4. Prak de aardappelen samen met de helft van de kerriesaus tot een kerriestamppot en roer de helft van de geroosterde spruitjes hier doorheen. Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met de rest van de spruitjes en kerriesaus en de amandelen. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Kerriestamppot met geroosterde spruitjes en amandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge