Weten jullie nog dat ik schreef dat sommige van mijn vriendschappen deels gebaseerd zijn op eten? Audrey is zo’n vriendin. Uit onze supergezellige (en lekkere) kook-kletsdagen ontstonden eerder bijvoorbeeld al deze crème brûlée met appel en kaneel, de perfecte vegan lemon curd én onze champignonburgers, een paar van de meest populaire recepten op mijn blog. Ook gisteren kwam Audrey weer voor een dagje vanuit het verre Limburg naar mij toe gereisd, met onder andere deze omgekeerde trifle van custardpudding als resultaat. Gewoon een pudding met laagjes fruit en dan de koekjes boven- in plaats van onderop, dus. Het is eigenlijk bijna geen recept te noemen, maar daardoor juist ook wel weer een lekker makkelijk dessert. Bij dezen!
Dit heb je nodig voor 5 personen
70 gram custardpoeder
70 gram kristalsuiker
1 liter sojamelk
1 theelepel vanille-extract
250 gram diepvriesvruchten (ontdooid)
Een paar koekjes (vegan speculaas/digestives/country cookies/etc.) (om te verkruimelen)
En zo maak je het
1. Bedek vijf ronde dessertschaaltjes met plastic folie. Als je dessertringen hebt, kun je ook die gebruiken, maar dit werkt in principe ook prima.
2. Maak de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Als je een pak van Dr. Oetker hebt, houdt dat in: custard en suiker mengen met wat melk, rest van de melk verwarmen en de custard erdoorheen roeren tot het dik wordt.) Voeg ook het vanille-extract toe aan het mengsel. Snijd ondertussen de grote vruchten even iets kleiner. Houd vijf vruchten apart.
3. Schenk een laagje custard in de schaaltjes en strooi daar wat vruchten overheen. Herhaal dat, en eindig met de custard. Zet de schaaltjes zo’n drie uur in de koelkast om op te stijven.
4. Stort de puddinkjes op kleine borden; het schaaltje en het folie kun je er dan heel gemakkelijk afhalen. Verkruimel een paar koekjes en gebruik die als garnering. Top ten slotte af met een braam/aardbei/framboos. Eet smakelijk!
Wil je dit recept voor trifle van custardpudding graag bewaren? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest:
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Het was zo gezellig en dit waren serieus lekkere toetjes!
Audrey heeft onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2017: WIDM-recap aflevering 10 (ontknoping!)
Jaa! Ik ben trots op ons, haha. (En op jouw idee van de schaaltjes natuurlijk.)
Ohh my god dit brengt me serieus terug naar vroeger. Als tiener maakte ik namelijk ALTIJD custardpudding omdat dat het enige was wat ik kon maken en het was heel lekker natuurlijk. Maar daar zit gelatine in (stom) dus ik heb het al twee jaar niet gehad haha. Dit ga ik een keer maken want 1) dit is veel mooier 2) dit klinkt lekkerder 3) VEGAN!
Ja, best wel bijzonder dat dit poeder vegan is eigenlijk! Recepten met gelatine heb ik niet gevonden, maar er zit sowieso ook eidooier in normaal, dus alsnog niet vegan, haha. Wat grappig dat je het vroeger altijd maakte; ik kon dat volgens mij zelfs helemaal niet als (jongere) tiener…
Oh dit ziet er zo lekker uit!
Jenn heeft onlangs geplaatst…Gewoon even kletsen