Recept: Masoor dahl (Indiase rode linzensoep)

Recept vegan masoor dahl (Indiase rode linzensoep)

Vroeger lustte ik geen soep. Erwtensoep en champignonsoep wilde ik nog wel opeten, maar de rest kwam er bij mij niet in. Inmiddels is dat wel anders: bijna alle met bouillon gepureerde groenten wil ik wel eten. Graag zelfs! Toen ik op mijn 17e op kamers ging, was één van de eerste dingen die ik op mijn verlanglijstje zette dan ook een staafmixer. Soep is zo ideaal voor studenten! Je kunt er alles in gooien wat je wil, het is supersnel klaar én goed  in te vriezen. Deze Indiase masoor dahl van rode linzen (dahl betekent letterlijk ‘gebroken peulvrucht’) is eigenlijk een bijgerecht (je kunt ‘m bijvoorbeeld met rijst eten), maar toch at ik ‘m lekker als soep. Gewoon, omdat dat lekker herfstig en warm aanvoelde. Dahl is één van de bekendste Indiase gerechten en aangezien ik de laatste tijd nogal on a roll ben met Indiase recepten, mag ook dit recept niet ontbreken op mijn blog! 

Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijdsoep, voor 3 à 4 personen als bijgerecht
250 gram gedroogde rode linzen (die kun je bij de meeste supermarkten gewoon kopen)
1 blikje tomatenblokjes
140 gram tomatenpuree
1 blikje kokosmelk (400 milliliter)
2 eetlepels gemalen komijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde koriander
Een beetje citroensap (naar smaak, dat maakt het wat frisser)

En zo maak je het
1. Doe de rode linzen in een pan met 1 liter water, de tomatenblokjes en de tomatenpuree. Breng dit aan de kook en laat het zo’n 20 minuten doorkoken, tot de linzen het grootste deel van het vocht hebben pgenomen.
2. Voeg het blikje kokosmelk, de kruiden en het citroensap toe. Laat de masoor dahl nog ongeveer 30 minuten pruttelen. Vergeet niet om tussendoor regelmatig te roeren!
3. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met nog wat paprikapoeder en koriander. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

5 thoughts on “Recept: Masoor dahl (Indiase rode linzensoep)

  1. Ik heb hen gerpobeerd maar vond de smaak tegenvallen.. Ik heb zelfs currypasta toegevoegd om wat diepgang te krijgen. Een tegenvaller voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge