De lekkerste (vegan) dingen die ik at in februari

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in februari

Soms krijg ik ineens een ingeving en denk ik: nu ga ik écht gezond eten. Maar er is een aantal dingen dat dat belemmert, en dan heb ik het niet alleen over mijn liedje voor chocola (en borrelnootjes en pannenkoeken en – je snapt het punt). Het is namelijk zo dat een deel van mijn vriendschappen deels gebaseerd is op eten. Als in: als ik met mensen afspreek, ga ik meestal niet gewoon thee drinken, maar altijd taart eten. Wat dat betreft is het nog een voordeel dat ik niet zo heel vaak met mensen afspreek, anders was het vast helemaal mis gegaan, haha. Maar goed, einde anekdote: dit zijn de lekkerste (vegan) dingen die ik at in februari! Met taart dus, maar ook vegan kaas, een aantal lekkere gezonde recepten en meer.

Buiten de deur

 • Te beginnen met een perfecte illustratie van wat ik net vertelde: begin februari sprak ik af met Laura om bij te kletsen en, juist, taart te eten. We waren bij Koffie ende koeck, mijn ultieme favoriet om niet-vegans mee naartoe te nemen. En de taart ziet er altijd zo lekker uit!
 • Zodoende zat ik er twee dagen later weer, zelfs aan hetzelfde tafeltje, toen Lisa naar Amsterdam kwam. Dit keer at ik een sinaasappeltaart, die misschien nog wel lekkerder was. De komende tijd durf ik trouwens niet meer naar Koffie ende koeck, want ik ben een beetje bang dat ze me daar gaan herkennen.
 • Geen taart, wel een beetje ongezond maar vooral heel lekker: pizza! We hadden een vergadering van Jongeren Milieu Actief en er was pizza bij Mastino’s besteld, waar ze ook pizza met vegan kaas hebben. Die smaakt weliswaar niet heel erg naar kaas, maar is wel lekker smeuïg.
 • En oh ja, ik at ook nog iets gezonds: ik ging eindelijk een keer bij SLA eten! Daar wil ik al heel lang heen, maar het kwam er nooit van. Ik nam een tempeh bowl, waarvan de tempeh eigenlijk nog het minst lekkere was, haha.

Vegan producten

 • Verslaving nummer 1: gedroogde vijgen! Daarvan mag/moet je er eigenlijk maar een paar per dag eten, maar soms loopt dat een klein beetje uit de hand.
 • Verslaving nummer 2: superpure chocolade. Daar was ik eerst nooit fan van, maar bij nader inzien vind ik ’t toch wel lekker. Bijkomend voordeel is dat je na twee blokjes meteen propvol zit.
 • Nog een gevalletje ‘pas lekker bij de zoveelste keer proeven’: Wilmersburger kaas (ik had de paprikavariant). In het begin vond ik ‘m smaken naar kaas die over datum was, maar het laatste plakje vond ik oprecht best wel lekker. Wel alleen op toast, trouwens.
 • Toen Lisa naar Amsterdam kwam, nam ze heel lief ook nog verjaardagscadeautjes voor me mee, waaronder een aantal echt Canadese producten. Ik weet niet of het alleen maar het idee van het originele product of toch echt de smaak is, maar deze maple syrup is in ieder geval vet lekker.

 • Verder vond ik deze ribbelpaprikachips, gewoon van AH Basic. Meestal proppen ze dingen als karnemelkpoeder in paprikachips, maar als het goed is, is deze vegan!
 • En oh ja, ik probeerde een nieuwe nakd-reep. (En hij was lekker.)

Nieuwe recepten

 • Begin deze maand logeerde ik bij opa en oma, en ik vind het altijd leuk om daar te koken. Ik maakte een curry van linzen, kikkererwten, kokosmelk, spinazie, bloemkool en tomaten (kwam er later pas achter dat ik dat recept al eens eerder had gemaakt, haha) en opa vond het zo lekker dat ie vroeg of we het de dag erna weer konden eten.
 • Ik weet eigenlijk niet of ik deze al eens heb gedeeld, maar dit recept is zo lekker! Bulgur met geraspte bloemkool, wortel, erwten, sinaasappel en amandelen. Jum.
 • Ook aten we voor het eerst gnocchi. Dit recept met witlof van Allerhande is supersnel, maar erg lekker!
 • Mijn moeder maakte een nieuw recept, uit de Happifood van een tijdje geleden: quinoa met bietjes, sperziebonen, groene asperges, bleekselderij, sinaasappel, wortel, ui, amandelen en hazelnoten. Niet erg studentproof, overigens.

 • Nogal grote spoiler voor de volgende aflevering van Beestachtige Burgers, die ik ook vast opnam. Deze waren echt zo lekker! Maar jullie moeten nog even wachten op het recept. ;)
 • Nog één in de categorie ‘eigen recepten die ik eigenlijk al vergeten was’: deze Indiase dahl! Ik at ‘m in een heuse bowl met rijst en gebakken aubergine.
 • Het was al eeuwen geleden dat ik een brownie in a mug gemaakt, maar op een avond had ik er ineens zo’n zin in! 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel cacao, beetje bakpoeder en zout, 1 eetlepel zonnebloemolie en een scheutje water mengen, en dan iets van 1,5 minuut in de magnetron op volle sterkte. Geen échte brownie natuurlijk, maar het komt wel in de buurt.
 • Tot slot wilde ik nog even laten zien hoe mooi mijn pannenkoeken waren gelukt, haha. Die maak ik overigens gewoon met bloem, sojamelk, een halve banaan en dan appel en rozijn.

Mijn favoriete blogrecepten

Ik vond de foodblogswap van deze maand erg geslaagd! Nu ik dit schrijf, krijg ik eigenlijk alweer zin in deze vegan wafel met vruchten. Hoewel hij niet erg naar kaas smaakte, was ook de ‘kaas’ van wortel en aardappel wel erg lekker, net als de snelle kaneelkoekjes én gnocchi met pesto.

Wat is het lekkerste dat jullie aten in februari?

 

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in februari

 1. Het is geen slim idee om dit te lezen als je op weg bent naar huis met een hongerige maag. Oh my god alles ziet er lekker uit. Ik wil ook taartjes eten! En ik wist niet dat die cheapass chips vegan was, hoe chill!!

  1. Ja, echt fijn! Of ie duurzaam is, is vast een ander verhaal, maar soms is chips gewoon hard nodig. (As we speak krijg ik er weer heel veel zin in. En ik ben niet eens op weg naar huis met een hongerige maag, haha.) En je moet echt echt echt een keer naar Koffie ende Koeck!

 2. Oh die taart en pizza zien er echt té lekker uit! Ik vind het best wel herkenbaar, ik spreek altijd buiten de deur af met vriendinnen en daar horen lunches, koffie en taartjes bij. Ook is het een soort hobby geworden om te eten bij de tofste hotspots en taartjes te bakken: mega leuk maar niet zo gezond..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge