Recept: Gnocchi met pesto en snijbonen

Recept vegan gnocchi met pesto en snijbonen

Tot een paar weken geleden had ik nog nooit gnocchi gegeten – laat staan dat ik wist dat je het uitspreekt als njokkie in plaats van als gnotsjie. (Is dus wel zo. Leuk taalweetje.) Maar nu ben ik fan! Het is niet alleen lekker, maar ook heel snel klaar. Voor degenen die het ook niet kennen: gnocchi zijn een soort Italiaanse deegballetjes van aardappelpuree, hoewel je ze in de supermarkt vindt bij de verse pasta. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden, maar ik koos voor gebakken gnocchi met pesto en snijbonen. Niet erg winters, maar door de zon gisteren kreeg ik zoveel zin in zomereten dat ik het hele seizoensgroenteprincipe maar even aan de kant zetten. En nu op naar het (supermakkelijke) recept!

Dit heb je nodig voor 2 personen
400 à 500 gram gnocchi
300 à 400 gram gesneden snijbonen (#lekkerlui)
4 theelepels vegan pesto (biologische pesto van de AH)
16 zwarte olijven
250 gram cherrytomaten
1 teentje knoflook

En zo maak je het
1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gnocchi zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en snijbonen toe aan de gnocchi en bak het geheel nog 5 à 10 minuten, tot de bonen gaar zijn en de gnocchi een goudbruin laagje hebben.
3. Snijd de cherrytomaten door de helft en de olijven in ringetjes. Haal de pan van het vuur en roer de pesto, olijven en cherrytomaatjes erdoorheen. Verdeel de gnocchi met pesto over twee borden; eet smakelijk!

Lijkt dit je recept je lekker? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest!

Recept vegan gnocchi met pesto en snijbonen Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Gnocchi met pesto en snijbonen

    1. Ja, ik vond het ook wel gek de eerste keer! Maar toen ik het nog een keer maakte, werd het wel echt veel beter. Je moet er denk ik ook wel van houden, mijn moeder vond het bijvoorbeeld helemaal niets, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge