Recept: Linzencurry met bloemkool, spinazie en kikkererwten

recept linzencurry met bloemkool, spinazie en kikkererwten

Oké oké, voor een site met de naam Colours ’n cooking, is deze curry wel een beetje kleurloos. Ik houd echt van curry’s, maar ze zijn áltijd verschrikkelijk onfotogeniek. Tja, een beetje blubber op een bordje doet het meestal nou niet echt goed. Maar zoals ik al zei: ik houd ervan. Je gooit gewoon een paar groenten en peulvruchten en zo door elkaar en als je er dan maar gewoon kruiden bij gooit, is het echt perfect. Comfort food, maar dan op een gezonde manier. Of zo. Ik zou trouwens heel graag zeggen of het een Indiase of Thaise of weet ik veel wat voor curry is, maar dat weet ik nooit. Dus bij dezen het recept voor ‘gewoon’ linzencurry met bloemkool, spinazie, kikkererwten en bizar veel kerrie. Oh ja, en naanbrood! Want dat kun je dus gewoon maken met een pan. Awesome. :)

Dit heb je nodig voor 6 personen
Voor de curry
1 bloemkool
2 blikjes linzen
1 blikje kikkererwten
2 tomaten
600 gram verse spinazie
1 blikje kokosmelk
1 rood pepertje
2 teentjes knoflook
3 eetlepels kerrie
1 eetlepel gemalen koriander
0,5 eetlepel gemalen gember
0,5 eetlepel gemalen komijn
Eventueel sojayoghurt en verse peterselie/koriander als garnering

Voor het naanbrood (deels overgenomen van De Groene Meisjes)
275 gram zelfrijzend bakmeel
225 gram sojayoghurt
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
2 teentjes knoflook
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
Eventueel dille

En zo maak je het
1. Snijd de teentje knoflook voor het naanbrood in kleine stukjes en doe alle ingrediënten bij elkaar. Kneed dit tot een mooie deegbal.
2. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukjes en maak hier kleine, platte ovaaltjes van.
3. Snijd de teentjes knoflook en het chilipepertje voor de curry kleine stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes en was die. Verhit wat olijfolie en bak hierin de knoflook en bloemkool met het pepertje op mediumhoog vuur voor zo’n 5 minuten.
4. Voeg de linzen, kikkererwten, kokosmelk en alle kruiden toe en meng dit goed. Laat het zo’n 15 minuten pruttelen.
5. Die tijd kun je mooi gebruiken om de naanbroodjes te bakken! Verhit wat olijfolie in een koekenpan en leg hier twee broodjes in. Je kunt ze eventueel nog bestrooien met wat extra dille. Bak ze aan beide kanten goudbruin; ze zijn dan ook flink gerezen.
6. Snijd na die 15 minuten de tomaten in blokjes en doe die ook in de pan. Voeg tot slot de spinazie in delen toe, tot alles is geslonken. Verdeel de curry over 6 borden; garneer eventueel met sojayoghurt en wat verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Linzencurry met bloemkool, spinazie en kikkererwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge