Kerstrecept: Salade met avocado en granaatappelpitjes (voorgerecht)

Kerstrecept vegan salade met avocado en granaatappelpitjes voorgerecht

Ergens vind ik het wel ironisch dat ik salade eet van een bord waar in grote letters ‘pollo’ en ‘salmon’ op staat. Toch is het één van de weinige mooie borden die ik heb. Ik vind het altijd heel tof als foodbloggers foto’s maken met allerlei kleurrijk servies en mooie decoraties, maar mijn verzameling is tot op heden non-existent. Ben ik even blij dat ik met Kerst bij mijn ouders eet, haha. Ik moet het menu dus nog samenstellen, maar de kans is vrij aanwezig dat we deze salade er onderdeel van is. Als veganist is het immers een soort verplichting om van avocado te houden, en ik ben ook fan van granaatappelpitjes. Niet van die zwaar overpricede dingen die je in een pakte koopt, maar wel van de pitjes die je eerst zelf uit een granaatappel moet slaan. Zo ontzettend lekker! Deze salade is bovendien supersnel klaar, maar ziet er toch chic uit.

Dit heb je nodig voor 4 personen
150 gram veldsla
2 avocado’s
1 granaatappel
60 gram hazelnoten
1,5 eetlepel appelciderazijn
1,5 eetlepel balsamicoazijn

En zo maak je het
1. Snijd de hazelnoten doormidden en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen de granaatappel doormidden. Maak een paar inkepingen in de schil met een mesje. Houd de helften één voor een met de pitjes naar beneden boven een kom en sla met een pollepel (of je andere hand) op de schil, zodat de pitjes eruit vallen. Hier vind je een filmpje.
2. Meng de appelazijn en balsamicoazijn door elkaar en vervolgens door de sla. Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Haal de helften met een lepel in één keer uit de schil en snijd ze in plakjes.
3. Verdeel de sla over vier borden. Leg er een halve avocado op en garneer met de avocado en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check het recept voor cinnamon rolls voor de brunch, of kom morgen en overmorgen terug voor meer recepten!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Kerstrecept: Salade met avocado en granaatappelpitjes (voorgerecht)

  1. Oeh deze ga ik opslaan! Granaatappel is hier op de markt af en toe zó goedkoop, maar ik wist nog niet zo goed wat ik ermee moest eigenlijk. Ik was van plan in januari er eens mee te gaan experimenteren en misschien begin ik dan wel met dit recept ;)
    Janna heeft onlangs geplaatst…Natürlich Anders snacken

    1. Het is echt zo lekker! Met Kerst is het hier nu ook in de aanbieding, maar op de markt is het waarschijnlijk nog veel goedkoper. Ik moet toch eens vaker naar markten in Amsterdam gaan, haha. Ik vind het overigens ook heel lekker met aubergine en spinazie, door de couscous of zo! (staat wel ergens een recept van op m’n blog volgens mij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge