De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december

Ergens voelt het een beetje gek om nog een blogpost te schrijven over december 2016, nadat ik er al één over 2017 heb geplaatst. Toch wilde ik de december-editie van ‘de lekkerste dingen die ik at’ niet overslaan. Door de feestdagen en VegFest, maar ook doordat het de laatste maand vóór de goede voornemens was, heb ik namelijk bijzonder veel lekkere (doch heel ongezonde) dingen naar binnen gepropt gegeten. Zo veel, dat ik een beetje twijfelde of ik niet stiekem wat dingen zou weglaten in dit overzicht, zodat niet iedereen zou denken dat ik een enorme vreetzak ben. Maar dat heb ik niet gedaan, hoor. Beloofd. Hoe dan ook: hier is een XL-overzicht van de lekkerste dingen die ik at in december, vol vegan recepten, producten en restaurantjes!

VegFest

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 1

Op 4 december ging het eigenlijk al meteen mis met de gezonde decembervoornemens, want ik bezocht voor het eerst VegFest. VegFest is een vegan festival en daar ga je natuurlijk niet alleen heen om superleuke bloggers te ontmoeten en lezingen bij te wonen, maar óók om te eten. De bovenste twee broodjes zijn van de Seitan Chefs: vooral het broodje saucijs was zó lekker! Ik at ook voor het eerst sinds heel lange tijd weer poffertjes (met poedersuiker, boter en slagroom, hoewel ik dat laatste vrij vreemd vond) en natuurlijk moest ik een stukje taart proeven. Yum.

Kerst
De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 2

Even een sprong in de tijd naar 24, 25 en 26 december, toen er van die gezonde voornemens allang niks meer over was. Op de bovenste rij twee van de drie voorgerechtjes: pastinaaksoep met champignons en een salade met aubergine en tahin. Als hoofdgerecht maakten we een keer de gevulde pompoen van Albert Heijn (aanrader!) en mijn moeder maakte iets van filodeeg, gegrilde aubergine, pistache en granaatappelpitjes. Dat is misschien wel mijn favoriete gerecht van de hele maand.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 3

Mama was ook zo lief om voor mij een vegan cranberry-pecantaart te bakken, en dan zijn er natuurlijk nog de toetjes. Toen mijn hele familie tiramisutaart at, vond ik het totáál niet erg om chocolademousse te eten, en ook de appel-cranberrycrumble en de crème brûlée waren heerlijk.

Buiten de deur

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 4

Begin december bezocht ik voor het eerst een kerstmarkt (die in Düsseldorf) en daar hadden ze overal gepofte kastanjes. Die had ik nog nooit gegeten en de eerste vond ik vooral heel gek, maar ze werden steeds lekkerder! Ze hadden er ook vegan churros, die ik uiteraard niet kon weerstaan.

Vorige week was ik weer in het buitenland, maar dan in Antwerpen. Samen met een Belgische vriendin at ik bij de Rosenobel, een restaurant met eenzelfde concept als Spirit: een vegetarisch restaurant waar je betaalt per 100 gram. Ik weet nog niet of ik fan ben van het restaurant zelf, maar lekker was het wel. :)

De laatste foto is van het kerstdiner van de studievereniging. Terwijl iedereen aan de stamppot met worst zat (bah), kreeg ik een soort rijstcurry – die binnen een mum van tijd was, omdat iedereen ervan mee wilde eten. Goed teken, lijkt me zo.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 5

Eh, ja, meer taart. De linkertaart at ik vorige week in Roermond, daar komt zondag een blogpost over online! Rechts is het salted caramel-taartje van SUE, dat ik kreeg bij Beter & Leuk, een heel leuk (what’s in a name) plekje in Amsterdam.

Vegan producten

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 6

Ik was vorige maand al enthousiast over de sinaasappelchocolade van iChoc, maar de white nougat crisp is nog véél (ik herhaal: VEEL) lekkerder. Serieus, dit zou wel eens de beste chocolade kunnen zijn die ik ooit heb gegeten – vegan of niet.

Ik probeerde ook een nieuwe vleesvervanger uit: de steak van Vegafit. Niet dat ik enig idee heb hoe echte steak smaakt, maar deze was best lekker. De gewone LU Robuuste Koeken met chocolade heb ik al eens gedeeld, maar ook de variant met hazelnoot is goedgekeurd. ;) En tot slot de Napoleons die ik nooit meer ga kopen omdat ze allemaal apart verpakt zitten (wist ik niet), maar toch lekker waren.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 7

Ik roep al maanden dat ik de gember-citroenchocolade van Tony’s eens wil proberen, en nu heb ik ‘m dan eindelijk geproefd. Door mijn verslaving aan gember-citroenthee vond ik ‘m vooral naar thee smaken, maar als je die associatie niet hebt, is ie vast nog veel lekkerder. ;)

En ja, nog meer snoep. Bij Sostrene Grene vond ik al eerder vegan snoep, en nu zag ik ook een karamelstok. Veel fudge-achtige dingen zijn niet vegan, dus ik dacht: ik deel deze even. Datzelfde geldt voor de ApeZuur-snoepjes van Katja, die anders waren dan ik verwachtte, maar wel heel lekker. Niet geschikt voor mensen die niet van zuur eten houden, maar dat verraadt de naam natuurlijk ook al wel een beetje.

En ook op 31 december was ik blij, want de oliebollenkraam in het dorp verkocht vegan oliebollen! Normaal eet ik de oliebollen die mijn ouders zelf bakken (met ei en melk), maar deze waren bijna net zo lekker – en een heel stuk minder misvormd, haha.

Ik at ook nog wel thuis

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 8

Wat dat is, dat je op de eerste foto ziet? Dat is een vriendin met wie ik samen koekjes bakte. We maakten een soort kruising tussen ginger bread cookies en carrot cake en ik was van plan ook een foto te maken van het eindresultaat, maar toen waren ze zeg maar al, nou ja, op.

Eén van de weinige gezonde dingen in dit overzicht: noedels met paksoi, champignons en peultjes, met sojasaus en sesamzaadjes. Fijn snel recept! De appel uit de oven (gevuld met jam en een kaneelstokje) is ook een heel snel klaar, maar dan wat minder gezond, haha. En ja, datzelfde geldt voor de pizza. Ik gebruikte voor het eerst vegan mozzarella en hij was niet héél bijzonder, maar wel soort van kazig.

Favoriete recepten van mijn blog

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december 9

Hoewel ik het knap vind als iemand dit nog leest, deel ik toch nog even mijn favoriete recepten die ik vorige maand plaatste! Dat zijn deze curry met zoete aardappel en broccolichocoladetaart met rode vruchtencinnamon rolls met appel en karamel ennn gewokte groenten met rijst en cashewnoten.

Wat vond jij het lekkerst in december? Of als je dat niet meer weet: wat is het beste dat je in 2017 tot nu toe hebt gegeten? :)

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge