Vegan in Amsterdam: DopHert

Vegan in Amsterdam: DopHert

Of je het goed met mensen kunt vinden hangt van heel veel dingen af, maar gedeelde interesses is toch wel een belangrijk punt. Met Anieke moest het dus wel gezellig worden, concludeerden we: we zijn niet alleen allebei vegan, maar doen ook dezelfde studie én bulletjournallen allebei. Een paar weken geleden kwam ze naar Amsterdam en ik sleepte haar mee naar DopHert, want dat doe je als je vegan bent. DopHert is een zeer geliefd vegan restaurantje en hoewel ik niet bijzonder enthousiast ben over de buurt en bereikbaarheid (ja, we verdwaalden op weg erheen), is het eten er heel erg lekker. Ik was er al eens eerder geweest, maar zat toen op een vrij donkere plek; nu gingen we speciaal aan de witte tafel beneden zitten, zodat ik foto’s kon maken. Tja, je bent blogger of je bent het niet. Tijd om iets over DopHert te vertellen!

Allereerst: ik vind de naam van het restaurantje het ge-wel-dig. Stiekem houd ik namelijk best wel van flauwe grapjes, zij het niet zo erg als mijn zusje (hoi, Imk). Voor degenen die ‘het is groen en het loopt in het bos’ nog niet kenden (ook al kan ik me dat nauwelijks voorstellen): bij dezen..

Vegan in Amsterdam: DopHert 2

Vegan in Amsterdam: DopHert 3

Vegan in Amsterdam: DopHert 4

Zoals ik al schreef, zit DopHert niet per se op een heel leuke plek. Ik ben niet zo’n fan van de Spaarndammerbuurt, maar op zich stopt de bus wel vlak voor de deur (als je de goede neemt). De inrichting is dan weer wel heel leuk, met hipster cactusjes op tafel en boven flink wat tafeltjes met gezellig licht (tenzij je een blogger bent, dus). Opvallend is wel dat het er beide keren dat ik er was niet heel druk was, dat maakt het net wat minder gezellig.

Vegan in Amsterdam: DopHert 5

Vegan in Amsterdam: DopHert 6

Ik weet niet of jullie iets kunnen lezen op deze foto, maar kiezen bij DopHert is héél moeilijk – net als bij elk vegan restaurantje. De serveerster kwam twee keer vragen of we het ‘al wisten’ en besloot uiteindelijk dat we haar zelf maar moesten roepen als we klaar waren. Je kunt dus ontbijten, lunchen, avondeten én gebak eten. En alsof die keuze niet al moeilijk genoeg is, zijn er ook nog leuke tekeningetjes op de kaart die je kunt bestuderen.

We twijfelden of we een daadwerkelijke lunch zouden nemen of gewoon taart, maar besloten het uiteindelijk gewoon allebei te doen. Anieke bestelde een pumpkin spice latte, ik vlierbloesemlimonade. Én toast met scrambled tofu, die best wel heel erg lekker was en zelfs meer naar ei smaakte dan ik had verwacht.

Vegan in Amsterdam: DopHert 9

Vegan in Amsterdam: DopHert 7
Dit is de foto met lensdopje naast m’n bord…

Vegan in Amsterdam: DopHert 8
… en deze is zonder.

Daarna namen we dus nog taart. Mijn geweldige peanut butter brownie (die ik overigens de vorige keer dat ik er was ook al bestelde) zag je al op de bovenste foto; hieronder de carrot cake van Anieke. Ook niet verkeerd, lijkt me zo. DopHert doet trouwens ook catering, je kunt zelfs een hele taart bestellen als je jarig bent (of heel erge trek hebt).

Vegan in Amsterdam: DopHert 10

Het moge duidelijk zijn: voor vegans is DopHert, vooral qua eten, zo’n beetje het paradijs. Je móet de pindakaasbrownie echt proberen, en ik hoop er de komende maanden (dan wel jaren) zeker nog meerdere keren heen te gaan om te rest van de kaart te proeven. Gelukkig kwam ik er op VegFest achter dat Desiree er ook nog nooit geweest is, dus dat is weer een mooi excuus. Hehe.

DopHert
Spaarndammerstraat 49-H
1013 ST Amsterdam

Open van woensdag t/m zondag

Ben jij wel eens bij DopHert geweest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Vegan in Amsterdam: DopHert

    1. ‘Even reizen’, zegt ze, haha. Maar ik heb er ook zin in! Hoewel we eigenlijk eerst nog naar Koffie ende koeck en Spirit moeten. Het leven is lastig met keuzestress. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge