De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus

Vorige maand vertelde ik dat ik stiekem een beetje op had gezien tegen mijn eerste vakantie als vegan. In augustus had ik iets waar ik minstens net zoveel tegenop zag, zowel op sociaal gebied als op eet-gebied: introductieweekend en -week van mijn nieuwe studie. Ik had me er al bijna bij neergelegd dat ik maar gewoon vegetarisch zou eten, tot iemand in de Vegan Nederland-Facebookgroep me aanmoedigde om vooral voor mijn idealen te blijven staan. Zo gezegd, zo gedaan. Verder ging ik deze maand naar de Efteling en wat toffe plekken in Rotterdam en at ik nog een heleboel andere lekkere dingen. Een overzichtje van mijn favoriete hotspots, producten en snelle recepten van deze maand!

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus 1

Niet zo’n heel fijne foto om mee te beginnen; kan iemand me leren hoe je overnight oats lekker op de foto krijgt? Hoe dan ook, ik gooide er voor het eerst wat diepvriesfruit doorheen, en hoewel mijn ontbijtje niet zo mooi roze kleurde als je altijd ziet op Instagram, was het wel erg lekker.

Op 3 augustus was mijn zusje jarig, dus gingen we een dagje naar de Efteling. Als snack haalden we churros en avondeten deden we bij de Pagode (rijst met pittige gele curry met tofu, superlekker). Ik heb bij beide dingen niet nagevraagd of het vegan was, maar ik had het wel gelezen op Facebook, dus ik heb er voor deze keer maar op vertrouwd.

De laatste foto is van één van mijn favoriete recepten: currycouscous van de Groene Meisjes. Heel er snel en heel erg lekker. Want couscous. En curry.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus 2

Linzen, aubergine en tomaat is echt een geweldige combinatie. Samen met heel veel komijn en een beetje sla (verse spinazie is ook erg lekker) maakte het een heerlijke restjeslunch. :)

Ik maakte ook eindelijk de guacamole uit San Sebastián na. Hebben jullie het recept al gezien?

Half augustus werd het eindelijk weer lekker weer – ik houd niet zo van hitte, maar ik word wel vrolijk van de zon. Ik sprak af met een vriendin en nadat we een hele middag in het Vondelpark hadden gelegen, bestelden we vegan bitterballen bij Meatless District in Amsterdam West. Hoewel ik niet zulke goede verhalen heb gehoord over de bediening (ook bij ons ging het fout met de bestelling, zij het in ons voordeel), wil ik er ook nog een keer avondeten. De foto rechtsonder is overigens van een dag later, toen ik met Marjolein afsprak in Nijmegen en we – uiteraard – gingen lunchen bij Tati. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lekker die burgers daar zijn.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus 3

In die halve hittegolf logeer ik een paar nachten bij opa en oma, die zo erg op mijn (niet altijd aanwezige) kookkunsten vertrouwen dat ze me gewoon mijn gang lieten gaan toen ik mijn zinnen had gezet op het maken van vegan Oreo-ijs. Het werd met stip mijn favoriete recept van deze maand! Het ijs was trouwens het toetje bij een barbecue waar ik eerst onder andere broccoliburgers van So Fine at (gekocht bij de Jumbo). Ik had ze nog nooit gezien, maar ze waren zo romig dat ik bijna niet geloofde dat er geen kaas of zo in zat. Lekker!

Bij opa en oma at ik ook deze nakd-reep in de smaak apple crunch. Normaal ben ik niet zo’n fan van nakd, want voor de smaak vind ik ze doorgaans veel te duur. Deze reep blijkt echter superlekker te zijn, en toevallig zat er afgelopen weken een kortingsbon van 25% in de Allerhande. Gevolg: in bijna elke Albert Heijn waar ik kwam scheurde ik die bon eruit en haalde ik een nieuw doosje. Oeps.

Na opa en oma ging ik door naar Rotterdam, waar ik met Lisa had afgesproken. We ‘lunchten’ met taart (zij) en een enorm vegan chocolate chip cookie (ik) bij Lof der Zoetheid (geweldige naam ook).

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus 4

’s Avonds gingen we naar Spirit, in de Groene Passage. Het licht was er verschrikkelijk voor foto’s, maar het eten was geweldig! Er komt nog een blogpost over, maar kort gezegd is het een buffet waarbij je betaalt voor het aantal grammen dat je eet. Vandaar dat ik niet één gewone maaltijd at, maar een bord met bijna 20 verschillende dingen.

Bij de Sostrene Grene in Rotterdam vond ik trouwens ook een zakje met gedroogde ananas, papaya en meloen. Ik ben een enorme fan van gedroogde ananas, ondanks het feit dat het voor de helft of zo bestaat uit suiker, maar in Nederland is het niet zo moeilijk te vinden. Dit is net zo lekker als gewoon snoep!

En om nog maar even in de uit eten-sfeer te blijven: ik ging voor het eerst in járen weer naar een pannenkoekrestaurant, en wonder boven wonder kon ik er een pannenkoek ‘melkvrij, eivrij en gebakken in olie, want boter mag je vast ook niet’ met banaan en rozijnen krijgen. Mocht je vlakbij Duiven wonen: bij de Snippenhof moet je zijn.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus 5

Van de introductie heb ik bijna geen foto’s, maar tijdens het introweekend werd er gewoon een apart vegan bordje voor me gemaakt en tijdens de Intreeweek heb ik een aantal keer thuis gegeten, en soms wat gehaald in de stad (of er was toevallig rekening mee gehouden). Ik nam ook steeds mijn eigen brood mee voor de lunch, maar ik wilde wel even dit innocent-sapje laten zien dat we kregen, in de smaak kiwi-lime. Echt heel lekker!

Tot slot vond ik eindelijk de stroopkoekjes van Punselie’s. Volgens mij zijn ze nieuw in het assortiment van de Albert Heijn, want waar ik ze eerst nooit kon vinden, liggen ze nu in elk filiaal. Aanrader!

Wat eet jij het liefst op warme dagen?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge