Recept: Pittige vegan pindakip met rijst en groenten

Recept pittige vegan pindakip met rijst en groenten

Toen we begonnen met vegetarisch eten, inmiddels ruim zeven jaar geleden, aten we nog precies hetzelfde als eerst, maar dan met vleesvervangers. Gehakt werd vervangen voor vegetarisch gehakt, burgers door vegaburgers, et cetera et cetera. Op een een gegeven moment ging mijn moeder echter anders koken: andere recepten, met peulvruchten, noten en veel groenten. Zeker sinds ik op kamers woon, eet ik bijna nooit meer vleesvervangers. Ik vind ze duur, ze zijn volgens mij niet al te gezond en ik vind ze simpelweg niet nodig. Soms maak ik echter een uitzondering, zoals voor dit recept. Deze vegan pindakip met rijst en groenten is snel, spicy en gewoon heel erg lekker. Zeker een aanrader voor een doordeweekse dag!

Dit heb je nodig voor 4 personen
– 2 bakjes veganistische kip*
– 3 centimeter verse gember
– 2 eetlepels sojasaus
– 3 theelepels sambal
– 1 blikje (400 milliliter) kokosmelk
– 3 eetlepels pindakaas
– 3 tomaten

– 300 gram basmatirijst
– 450 gram sperziebonen (vers of diepvries)
– 450 gram tuinerwten (diepvries)

– 30 gram ongezouten pinda’s
– 30 gram gebakken uitjes

* Vegan kip is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt; je kunt kiezen uit de kipstuckjes van de Vegetarische Slager en de kipstukcjes van Vivera (ik weet het, slechte na-aapnaam). De eerste zijn iets lekkerder, maar laatstgenoemde twee keer zo goedkoop, dus je moet zelf maar kiezen welke je dan wilt, haha.

En zo maak je het
1. Breng een pan water aan de kook en gooi hierin de rijst. Kook de boontjes (als je verse boontjes hebt, eerst even doppen en halveren) en de tuinerwten ook in deze pan; kijk op de verpakking om te zien hoe lang alles moet.
2. Schil ondertussen het stukje gember en snijd het in kleine stukjes. Bak de kip met de gember, sojasaus en sambal in een beetje olijfolie.
3. Voeg na een paar minuten de kokosmelk en pindakaas toe. Zorg dat dit goed gemengd is en laat dan even pruttelen, zodat het een beetje indikt. Snijd de tomaten in stukjes en voeg die op het eind ook toe.
4. Giet de rijst met groenten af en verdeel over de borden. Verdeel de vegan pindakip eroverheen. Snijd de pinda’s klein en meng ze door de uitjes; gebruik dit als garnering. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Pittige vegan pindakip met rijst en groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge