Recept: Sesamnoedels met courgette en spinazie

Recept sesamnoedels met courgette en spinazie

Sinds ik sesamolie heb ontdekt, ben ik om. Het is niet al te duur en je kunt het óveral doorheen gooien. Of nou ja, bijna overal. Er zijn in ieder geval maar weinig groenten die niet lekker zijn om te wokken in sesam. Courgette en spinazie zijn het in ieder geval wél. Beide groenten lustte ik trouwens niet tot twee jaar geleden; pas toen ik op kamers ging, besloot ik eens verse spinazie en courgette en aubergine te kopen. Dat is echt het ultieme bewijs van dat ik eens wat vaker dingen moet proberen, want al die groenten gebruik ik nu zo’n beetje wekelijks. Kortom, deze sesamnoedels zijn een gerecht met al mijn lievelingsdingen erin. Tja, dat is weer eens wat anders dan instant noedelsoep. (Lees: véél beter. Niet dat ik ooit instant noedelsoep op heb, maar toch weet ik het zeker.) (Oh, en let maar niet op die vouw in mijn placemat. Stiekem gebruik ik die dingen alleen voor foto’s en liggen ze de rest van de tijd stof te vangen in de kast. Life of a blogger.)

Dit heb je nodig voor 2 personen
– 150 gram noedels (opletten dat er geen ei in zit)
– 1 courgette
– 450 gram spinazie
– 1 citroen
– 2 teentjes knoflook
– 4 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 40 gram sesamzaad

En zo maak je het
1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Rasp de schil van de citroen en meng deze door het sesamzaad.
2. Snijd de courgette in plakjes en die plakjes vervolgens in kwarten. Snijd de knoflook fijn en bak deze samen met de courgette in olijfolie op middelhoog vuur gaar. Voeg 2 eetlepels sesamolie, de sojasaus en de spinazie toe. Draai het vuur iets lager en wacht tot de spinazie is geslonken.
3. ‘Week’ ondertussen de noedels gaar in heet water. Meestal hoeft dat maar iets van 4 minuten of zo (even op de verpakking kijken).
4. Doe de noedels bij de groenten en roer hier nog 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels citroensap doorheen. Verdeel dit over de borden en bestrooi met het sesamzaad. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Sesamnoedels met courgette en spinazie

  1. Ziet er onwijs lekker uit! En inderdaad, met sesamolie wordt echt alles lekker. Maar het kan ook snel té worden, vind ik. Anyway, ik sla je receptje op en ga het een keertje maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge