Vegan in Den Bosch: Oerwoud

Vegan in Den Bosch Oerwoud 1

Ik weet eigenlijk niet of ik het ooit verteld heb op Colours ’n cooking, maar ik ben een enorme boekenwurm. Ik verslind met gemak vijftig boeken per jaar – niet altijd even literair, maar toch. En als je van boeken houdt, dat kun je natuurlijk niet anders dan een boek kopen in de Boekenweek. Mooi meegenomen dat je eergisteren gratis in een propvolle trein op het trapje mocht zitten kon reizen met het Boekenweekgeschenk, en zo belandde ik in Den Bosch. Om de stad te bekijken en met Audrey te kletsen, maar natuurlijk ook om te eten. En toen was daar Oerwoud! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik werd op slag fan van deze ‘stadstuinwinkel met health café’. Met alle cactussen en healthy smoothies is het wel een beetje een hipsterplekje, dat moet je er maar voor over hebben. Vandaag deel ik wat foto’s!

Vegan in Den Bosch Oerwoud 2

Vegan in Den Bosch Oerwoud 3

Vegan in Den Bosch Oerwoud 4

Vegan in Den Bosch Oerwoud 5

Als je binnenkomt, kom je eerst in de stadstuinwinkel (daar zo meer over); achterin is een klein restaurantje. Helemaal tussen de planten! Op de kaart staan allerlei drankjes, maar je kunt er ook lunchen (tot 3 uur) en gezond gebak eten.

Vegan in Den Bosch Oerwoud 7

Vegan in Den Bosch Oerwoud 8

Vegan in Den Bosch Oerwoud 9

Ik nam heel saai chai tea, maar Audrey leefde zich uit en ging aan de ChariTea mét vegan worstenbroodje. Ze was zo lief om mij even te laten proeven (in het kader van ‘als je het niet hebt geproefd, kun je er ook niet over schrijven’) en vooral de worst zelf, op basis van lupine, was echt heel lekker. De veganaise iets minder, maar die hoeft er natuurlijk niet bij.

Vegan in Den Bosch Oerwoud 10

En oh ja, dit is Sproet. Ze lag heel rustig naast ons bankje, dus ik vergat steeds dat ze er ook was, maar ze zorgde wel voor grappige gesprekken.

Vegan in Den Bosch Oerwoud 11

Vegan in Den Bosch Oerwoud 12

En dan dus de stadstuinwinkel! Toen we binnenkwamen was er een macraméworkshop aan de gang, heel grappig. Ze geven er ook wekelijks een yogacursus.

Je kunt er wat sieraden en kaarten kopen, en dit leuke canvastasje, maar vooral planten natuurlijk. Ik ben zelf ook nog op zoek naar wat groens voor in mijn kamer (ik heb nu maar twee plantjes en wat cactussen), maar was natuurlijk zo dom om geen tas mee te nemen. Sommige dingen zijn redelijke prijzig, maar andere juist weer helemaal niet.

Vegan in Den Bosch Oerwoud 13

Vegan in Den Bosch Oerwoud 14

Vegan in Den Bosch Oerwoud 15

Vegan in Den Bosch Oerwoud 16

Ik zou zeker aanraden om eens naar Oerwoud toe te gaan! Zeker nu HAP en PuurGondisch gesloten zijn, is het heel fijn om te eten als vegan. Ben jij er wel eens geweest?

OERWOUD – Stadstuinwinkel en Health Café
Vughterstraat 84
5211GL Den Bosch

Open: wo-vrij 11-18 uur, za 11-17 uur, zo 12-17 uur
www.oerwouddenbosch.nl

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

8 thoughts on “Vegan in Den Bosch: Oerwoud

    1. Was het ook! Het volkorenbroodje smaakte misschien iets te gezond, maar de worst erin was bijna niet van echt te onderscheiden. :) Zeker eens wat eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge