Recept: Kruidige linzenlasagne met aubergine

Recept vegan kruidige linzenlasagne met aubergine

‘Linzenlasagne?’ herhaalde mijn moeder met een vies gezicht. ‘Nee, dat ga ik niet eten. Dat maak je maar voor jezelf; wij eten wel bami.’ Zo gezegd, zo gedaan. Toen we een paar uur later aan het avondeten zaten, vroeg ik of ze wilde proeven. Ze knikte. Ze nam een hap. Het was even stil. ‘Weet je, dit valt best mee. Het is eigenlijk wel lekker.’ En dat vond ik ook! Lasagne met linzen en currypasta is misschien wel de raarste combinatie die ik ooit heb gegeten, maar op de één of andere manier werkte het gewoon. Bovendien zitten er maar 6 ingrediënten in en is het supermakkelijk! Ik miste de kaas niet echt en ik weet ook niet of het er lekker bij zou zijn, maar mocht iemand het met vegan kaas proberen, laat me weten hoe het smaakt. :) 

Dit heb je nodig voor 2 personen
100 gram (spinazie)lasagne
3 blikken tomatenblokjes
1 blik linzen
2 eetlepels currypasta (ik gebruikte de Tandoori-currypasta van Patak’s)
1 aubergine
2 tomaten

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en snijd de aubergine in plakken. Bak ze beetgaar op middelhoog vuur; draai tussendoor even om. Snijd ondertussen ook de tomaat in plakken.
3. Haal de aubergine uit de pan en giet de linzen af. Verhit een nieuw scheutje olijfolie in de pan en bak daarin de currypasta heel even. Voeg de linzen en tomatenblikjes toe en verwarm een paar minuten, tot het vocht van de tomatenblokjes ietwat is opgenomen.
4. Vet een ovenschaal in met wat olie en stel de vegan linzenlasagne samen: begin met een laagje linzen, dan een laag lasagne, een paar plakken aubergine en tomaat en weer linzen. Eindig met het linzen-tomaatmengsel en zet de lasagne 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

 

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge