De lekkerste (vegan) dingen die ik at in juni

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in juni

De meeste blogs hebben een wekelijks, dan wel maandelijks foto-overzicht van wat ze zoal doen in het leven. Ik ben daar lang geleden mee gestopt, want nou ja, ik vind mijn leven niet zo boeiend. Eten vind ik daarentegen wél boeiend – en jullie waarschijnlijk ook. Ik dacht dat jullie daarnaast misschien ook daadwerkelijk iets zouden hebben aan mijn tips voor vegan recepten, producten en restaurantjes. Dus voilà, een maandelijkse rubriek met heel veel foto’s van eten. Sounds good to me! Om af te trappen: de lekkerste (vegan) dingen die ik at in juni. :) 

Disclaimer 1: Of nou ja, eigenlijk de een deel van de lekkerste dingen die ik at, want ik heb láng niet alle lekkere dingen gefotografeerd. Ik heb bijvoorbeeld een keer een vegan barbecue gehad met vet lekkere dingen (tempehspiesjes, groentepakketjes en meer) en tapas, maar toen was ik te druk met eten om een foto te maken. Dus ja.

Disclaimer 2: Het lijkt nu net alsof ik alleen maar taart en pizza eet. Nou moet ik toegeven dat ik dat ook wel iets meer doe dan de gemiddelde vegan, maar nou ja, ik eet ook nog wel eens gezond, zeg maar, haha.

Oké, einde disclaimers.

Lunch
03 Lunch collage

 • Eerder haalde ik altijd de hummus-falafelwrap bij de AH to go, maar ik kwam er laatst achter dat ze ook een aantal vegan salades hebben, die niet eens veel duurder zijn. Deze met quinoa, noten en een soja-gember-sesamdressing at ik 2 keer deze maand en hij is vet lekker! Wel gek dat er geen melkvrij-tekentje op staat, terwijl ie dat volgens mij toch echt is.
 • Ik voel me echt een Instagram-vegan-hipster, maar ja, ook ik heb de toast met avocado ontdekt. Plus chilipoeder en zeezout, natuurlijk.
 • Lunch bij Sir Hummus in de Pijp! (Jup, nog meer vegan stereotypedingen.) Hotspotartikel met meer foto’s komt nog online, maar mocht je binnenkort in de buurt zijn: je vindt dit restaurantje – waar je dus alleen maar hummus kunt eten – op het Van der Helstplein in Amsterdam.
 • Ik kwam er deze week achter dat tosti met tomatentapenade, pepertjes en olijven superlekker is. Je mist de kaas helemaal niet! Misschien leuk om een keer een favoriete vegan tosti’s-artikel te maken?

Avondeten
15 Avondeten collage

 • Pizza met vegan kaas bij Mastino’s Pizza, ook in de Pijp (Eerste van der Helststraat 78). De eigenaren zijn ook daadwerkelijk Italiaans, dus dan weet je dat het goed zit. :) Komt ook nog online!
 • Deze groene curry met ‘kip’, aardappel, broccoli en courgette pakte bijzonder goed uit. Recept komt ooit ook op mijn blog, maar met de ingrediënten kun je vast ook al heel wat, haha. Ik heb deze maand trouwens meerdere lekkere curry’s op!
 • Niets leuker dan kleurrijke dingen koken op een hete zomerdag (jup, die waren er nog begin deze maand). Bij opa en oma mag ik altijd lekker experimenteren in de keuken, dus maakte ik een kikkererwtenburger met mais en wortel. Recept moet nog worden geperfectioneerd, maar lekker was ie wel! Aardappeltjes uit de oven en een salade bij en you’re ready to go!
 • Pannenkoekennnn. Geen commentaar nodig.

Gebak
07tm10 Gebak collage

Linksboven, rechtsboven en rechtsonder zijn allemaal taartjes buiten de deur; artikelen komen nog online, maar het was bij Koffie ende Koeck (Amsterdam), Vegabond (Amsterdam) en SUE (Rotterdam). Zo lekker! SUE is ook nog raw en suikervrij en zo, en dat vind ik altijd nogal eng klinken, maar het was toch heel lekker. Linksonder zijn overigens citroen-maanzaad-frambozenmuffins; denk dat ik het recept daarvoor zondag online zet.

Snacks
11 Snacks collage

 • Verse blauwe bessen bij opa en oma! Ik heb deze maand sowieso heel veel fruit gegeten; ook perziken, nectarines, verse ananas, mango en aardbeien. Veel te lekker.
 • Ik probeerde voor het eerst de vegan snoepjes van Goody Good Stuff en ze zijn goedgekeurd! Ze zijn nu overigens in de aanbieding bij Kruidvat, 1+1 gratis. Dus ik zou zeggen: sla je slag – heb ik ook gedaan, haha.
 • IJscuypje in Amsterdam heeft blijkbaar ook sorbetijs. Dit is framboos, maar ze hebben ook chocolade! Wil ik.
 • En tot slot kocht ik een veel te dure Vego-reep. Ik ben er nog niet over uit of ik hem het geld waard vind, maar lekker was ie wel.

Free From Food Expo
01 Beurs collage 1

02 Beurs collage 2

Op 10 juni ging ik naar de European Foodbloggers Convention in de RAI, waar allemaal mensen kwamen spreken over bloggen, eten en alles wat daarmee te maken heeft. Wat ik niet wist, was dat ik dan ook toegang zou hebben tot de Free From Food Expo. Hier stonden allemaal standjes van buitenlandse merken die of glutenvrij, of vegan dingen maakten. Het slechte nieuws is dat de meeste dingen niet in Nederland verkrijgbaar zijn; veel merken stonden er om Nederlandse distributeurs te zoeken. Het goede nieuws is dat ik héél veel mocht proeven. Ik at daar voor het eerst vegan kaas, maar ook ijs, cheesecake en koekjes. Mijn favoriete merk was Veganz uit Duitsland – en nee, dat is niet alleen omdat ik vier bakken ijs en twee diepvriespizza’s meekreeg ‘omdat die toch maar zouden smelten op de terugweg naar Berlijn. Het ijs, op basis van kokosmelk, is ook gewoon héél lekker. Ik heb nog niet eens alle smaken geproefd, maar echt, ik ben fan.

Wat is het lekkerste wat jullie aten deze maand?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

5 thoughts on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in juni

  1. Haha, in de meeste gevallen is het wel gewoon hetzelfde als ‘normaal gebak’, tenzij je echt raw dingen hebt. Wil het je wel een keer laten proeven hoor. ;)

 1. JA ik wil een vegan tosti artikel, please!
  En de avocado toast kende ik nog niet, ga ik proberen. Ik word -als beginnende vegan- erg blij van dit soort artikelen, doe fijne ideetjes op, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge