Recept: Taco’s met linzensalade

Recept vegan taco's met linzensalade 1

Ik weet nog heel goed hoe mijn ouders, en ik, het fenomeen taco’s ontdekten. We waren met ons gezin en nog twee andere gezinnen bij elkaar; het was bijna Kerstmis – of net geweest – en die avond dansten we rond de boom en zongen we liedjes, volgens een of andere Zweedse traditie. Het Zweedse gezin dat met dat idee was gekomen, had ook het avondeten verzorgd: taco’s. Ik was nog jong en ik vond het geweldig dat ik zo’n tacoschelp mocht vullen met wat ik maar wilde. Er stonden bakjes met kidneybonen, bakjes met gehakt, bakjes met sla en mais… Sindsdien eten we regelmatig taco’s, maar altijd op diezelfde manier, met bonen en (inmiddels vegan) gehakt. Als ik thuis zelfs maar opper om er iets anders in te doen, krijg ik nog net geen boze blikken toegeworpen. Zelf was ik echter wel heel benieuwd naar andere vullingen, dus ik probeerde taco’s met linzensalade te maken. Iets meer Italiaans dan Mexicaans, maar wel erg lekker!

Dit heb je nodig voor 2 personen
– 6 tacoschelpen
– 1 blikje linzen
– Een halve komkommer
– 2 tomaten
– 1 avocado (vergeten op de foto, oeps)
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel agavesiroop
– 2 eetlepels (gedroogde) peterselie/koriander/basilicum

Tip: ook lekker met een rode ui!

Recept vegan taco's met linzensalade 2

En zo maak je het
1. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer, tomaat en avocado in blokjes. Roer groenten door de linzen.
2. Maak een dressing van de olijfolie, azijn en kruiden en roer die door de linzensalade. Zet dit even apart, zodat de dressing wat kan intrekken.
3. Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op verpakking (15 minuten op 125 graden in de oven). Schep, als ze klaar zijn, de linzensalade in de taco’s. En that’s it, eet smakelijk!

Variatietip: in plaats van de avocado in blokjes te snijden, kun je er ook guacamole van maken! Prak de avocado’s met een vork en roer er wat citroensap, paprikapoeder en koriander doorheen. De guacamole kun je gebruiken om de taco’s te besmeren óf kun je apart besmeren.

Wil je dit recept voor taco’s met linzensalade bewaren? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest!Recept vegan taco's met linzensalade Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge