Recept: Salade met mango, blauwe bessen en amandelen

Recept salade met mango, blauwe bessen en amandelen

Deze salade met mango heb ik al eerder op Muy Maaike geplaatst, zij het met frambozen in plaats van blauwe bessen. Het was echter zo’n typisch gevalletje van ‘dit maak ik één keer en daarna nooit meer’. Dat wil zeggen, tot ik hem laatst bij opa en oma maakte als bijgerecht (naast deze ovenaardappeltjes en kikkererwtenburgers die nog online komen). Toen herinnerde ik me ineens hoe geweldig deze salade eigenlijk was. Ik ben sowieso fan van fruit, dus als het lukt om dat ook in het avondeten te verwerken, ben ik al blij. En als het dan ook nog in zo’n lekkere combinatie zit (met amandelen en balsamico), ben ik héél erg blij. Goedkoop is ie niet, maar wel heel lekker en kleurrijk als je een keer uit wil pakken! (Hoi, zomerfeestjes.)

Dit heb je nodig voor ongeveer 4 personen (maar meer of minder kan ook)
150 gram gemengde sla
Een halve mango
200 gram blauwe bessen of frambozen (liefst verse, maar uit de diepvries kan ook)
1 sinaasappel
2 eetlepel balsamicoazijn
60 gram (garneer)amandelen

En zo maak je hem
1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op medium vuur goudbruin, schep ze af en toe om.
2. Schil ondertussen de mango en snijd deze in kleine blokjes.
3. Was de sinaasappel en rasp de schil eraf. Snijd hem dan doormidden en pers één helft uit boven een bakje.Doe daar de balsamicoazijn doorheen voor de dressing. Snijd de andere helft in stukjes.
4. Doe de sla, mangostukjes, blauwe bessen en sinaasappelstukjes in een schaal en roer de dressing hier doorheen. Garneer met de sinaasappelrasp en de amandelen. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge