Recept: Supersnelle wraps met avocado, appel en munt

Recept wraps met avocado, appel en munt

In de titel staat dan wel ‘supersnelle’ wraps, maar dan is het fotograferen natuurlijk niet inbegrepen. Ik wilde de moed net opgeven, toen ik erachter kwam dat ik een paar minuten lang precies voor het licht had gestaan. En toen ik nét de perfecte foto had, bedacht ik dat ik de appel was vergeten en moest ik het de volgende dag weer maken. Awkward. Hoe dan ook, deze wraps met avocado, komkommer, citroen en nog een paar dingen zijn zowel geschikt voor de lunch als voor het avondeten. Je hoeft er niet eens voor te koken of bakken, alleen wat dingen te snijden. Groenten, welteverstaan. Lekker fris en dus superzomers! En ik houd er niet van om dingen aan te prijzen met ‘gezond’, laat staan ‘healthy’, maar dat zijn ze natuurlijk wel. ;)

Dit heb je nodig voor 1 persoon
– 3 gordita’s (dat zijn kleine tortilla’s en ze zijn megaschattig)
– Een kwart komkommer
– 1 avocado
– Een halve appel
– Een halve citroen
– Een paar blaadjes sla
– Ongeveer 10 zwarte olijven
– 100 gram sojayoghurt
– Paar blaadjes/takjes verse munt (ongeveer 2 eetlepels als ze fijngesneden zijn)

En zo maak je het
1. Snijd de komkommer in blokjes, de avocado en appel in stukjes en de olijven in plakjes. Was de sla en snijd die dan ook in stukjes. Schil de citroen zoals je met een sinaasappel zou doen en snijd de helft van de partjes in kleine stukjes. (Ja, dat lees je goed. Nee, ik maak geen grapje. Nee, dat is niet heel gebruikelijk. Nee, dat is niet eng. Ja, het is vet lekker.) Meng die zes dingen door elkaar.
2. Snijd de munt fijn en roer de ene helft door de salade en de andere helft door de yoghurt.
3. Verdeel de salade over de wraps en garneer met het yoghurt-muntsausje. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Supersnelle wraps met avocado, appel en munt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge