Recept: Pompoencouscous met zoete aardappel en wortel

Recept vegan pompoencouscous met zoete aardappel en wortel

Ik weet dat ik wel héél vaak zeg dat ik iets erg lekker vind – logisch ook, anders zou ik het recept niet delen op mijn blog. Misschien klinkt dit dus niet meer geloofwaardig, maar dit is écht een van mijn favoriete herfstrecepten: pompoencouscous met zoete aardappel en wortel! Ik bedacht het zo’n twee jaar geleden, de eerste winter dat ik überhaupt pompoen at, en sindsdien maak ik het elk najaar een paar keer. Er zitten zoveel oranje dingen in dat je niet meer kunt onderscheiden wat nou wat is, maar dat is juist het leuke. En het is lekker zoet, zowel door het sinaasappelsap en de kruiden als door het sap dat uit de pompoen en zoete aardappel zelf komt. Het is wat snijwerk, maar dat is het waard! 

Dit heb je nodig voor 2 personen
Een halve pompoen
250 gram zoete aardappel
200 gram wortel
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 (pers)sinaasappel
100 gram couscous
40 gram rozijnen
40 gram pompoenpitten

En zo maak je het
1. Snijd de halve pompoen doormidden en lepel de zaadjes en draadjes eruit. Schil de pompoen dan met een aardappelschilmesje. Snijd de kwarten eerst in repen en vervolgens in blokjes. Meestal schil ik pompoen niet, maar in dit recept is het wel handig.
2. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes. Was de wortel en snijd deze in halve plakken (of hele, afhankelijk van hoe dik je wortels zijn).
4. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de drie ingrediënten hier samen met de kruiden een paar minuten in. Pers vervolgens de sinaasappel erboven uit en voeg 100 milliliter water toe. Zet een deksel op de pan en laat nog een 20 à 30 minuten op het vuur staan, tot de groenten gaar zijn en het vocht is opgenomen. (Vanaf dat moment is er ook kans op aanbranden, dus wees snel met het uitzetten!)
5. Breng 150 milliliter water aan de kook. Meng de rozijnen door de couscous en giet het warme water hier overheen; laat even wellen.
6. Roer even met een vork door de couscous en voeg dan alle oranje groenten toe. Roer dit goed door elkaar en verdeel de pompoencouscous over twee borden. Garneer met de pompoenpitten. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Pompoencouscous met zoete aardappel en wortel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge