Recept: Pindakaaswentelteefjes met gekarameliseerde banaan

Recept pindakaaswentelteefjes met gekarameliseerde banaan

Wentelteefjes doen me altijd denken aan de woensdagmiddagen op de basisschool. Mama was altijd vrij op woensdag en ze maakte meestal of tosti’s, of wentelteefjes. Nu eet ik beide eigenlijk bijna nooit meer, maar deze lunch herinnerde me eraan dat ik dat toch echt weer eens vaker moet maken. Gewone wentelteefjes zijn niet zo heel vegan, maar ik had eerder al gelezen dat het ook gewoon met bloem in plaats van ei kon. Voeg daar pindakaas en gebakken banaan aan toe en je hebt deze verrukkelijke pindakaaswentelteefjes. You’re welcome.

Dit heb je nodig voor 1 persoon
– 2 boterhammen
– Pindakaas
– 50 milliliter sojamelk
– 1 eetlepel bloem
– 1 theelepel kaneel
– 1 banaan
– 2 theelepels bruine basterdsuiker
– Vegan boter (margarine)

En zo maak je het
1. Roer de bloem en kaneel door de sojamelk. Besmeer een boterham met een dikke laag pindakaas en leg de andere erbovenop. Leg de boterham eerst met de ene kant in de melk en dan met de andere kant. Zorg dat de hele boterham ‘nat’ is.
2. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak het wentelteefje aan beide kanten een paar minuten, tot het goudbruin is.
3. Snijd ondertussen de banaan in dikke plakjes. Haal het wentelteefje uit de pan en smelt een nieuw klontje boter. Leg de banaan erin en sprenkel er een theelepeltje suiker overheen. Bak een paar minuten en draai de plakjes dan om. Strooi ook daar een theelepel suiker overheen. Als je het lekker vindt (en dat vind je, geloof me) kun je trouwens nog een heel klein beetje extra boter en suiker in de pan doen voor een karamelsausje.
4. Snijd het brood schuin doormidden en leg de banaan bovenop je pindakaaswentelteefjes. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Pindakaaswentelteefjes met gekarameliseerde banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge