Recept: Vegan roomijs zonder banaan (met Oreo!)

Recept vegan roomijs zonder banaan zonder ijsmachine met oreo

Vet leuk hoor, vegan ijs gemaakt van banaan. Maar als je 1. geen ruimte hebt voor een paar bananen in je vriezer en 2. geen keukenmachine hebt, is dat toch een beetje lastig om te maken. Daarom maakte ik dit vegan roomijs zonder banaan én zonder ijsmachine – maar met Oreo! Ik wilde al een tijdje proberen om vegan ijs te maken van kokosmelk (geïnspireerd op het geweldige ijs van Coconut Bliss) en het is inderdaad heel erg lekker. De kokos proef je niet echt, wat een hele geruststelling is voor iedereen die dat niet lust. Dit ijs is weliswaar niet als ontbijt te eten, maar ik gok dat het wel veel lekkerder is dan nicecream. Perfect toetje (of snack) in deze hittegolfweek!

Dit heb je nodig voor ongeveer 1 liter ijs/6 personen
400 milliliter kokosmelk
125 milliliter vegan slagroom (ik gebruikte Alpro Op te kloppen)
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
10 Oreo’s

En zo maak je het
1. Haal het witte crèmespul tussen de Oreo’s uit met een mesje. Ik zag in Frankrijk dat er ook ‘double stuff’-varianten bestaan; volgens mij worden die hier nog niet verkocht, maar mocht je die kunnen bemachtigen, nog beter! Snijd het koekgedeelte dat overblijft in kleine stukjes.
2. Doe de kokosmelk, slagroom, suiker en het vanille-extract samen met de Oreo-vulling in een kom en klop zo’n vijf à tien minuten, tot het een beetje gaat schuimen en bijna is verdubbeld.
3. Doe de koekstukjes bij het mengsel en roer die erdoorheen. Giet het ijs-tobe in een lege ijsbak (of andere bak) en zet het in de vriezer. Laat het minstens 5 uur staan, maar haal het er na 1 en na 3 uur even uit om een beetje door te roeren; zo voorkom je dat er ijskristallen in ontstaan én verdeel je de Oreo-stukjes beter. Als je het ijs ’s middags maakt, kun je het ’s avonds dus al eten! Geniet van je vegan roomijs zonder banaan. :)

PS. Zeggen jullie Oréo of Óreo?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

5 thoughts on “Recept: Vegan roomijs zonder banaan (met Oreo!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge