Vegan in Amsterdam: Koffie ende Koeck

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck

Als je ‘vegan’, ‘taart’ en ‘cupcakebankje’ in één zin noemt, ben ik al om. Of nou ja, eigenlijk al na de eerste twee, maar de derde is een leuke toevoeging. Bij Koffie ende Koeck in Amsterdam West is niet alleen het eten héél erg lekker, maar is het ook nog erg gezellig. Ondanks dat alles er vegan is (én grotendeels biologisch), is het ook een goede plek om niet-vegans mee naartoe te nemen: je proeft oprecht niet dat het eten plantaardig is. En daar houd ik van! Inmiddels ben ik er al meerdere keren geweest, dus tijd om één van mijn favoriete plekjes in Amsterdam ook eens hier te delen.

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck 1

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck 2

Je kunt bij Koffie ende Koeck terecht voor van alles, van ontbijt (móet ik een keer doen) tot lunch en allerlei soorten taart. Ik twijfelde veel te lang tussen al het gebak onder de stolpen – maar ja, what’s new – en koos uiteindelijk voor de appeltaart. ‘Die heb ik dit weekend voor het eerst gebakken,’ lichtte de eigenaresse toe. ‘Ik vond hem zo lekker dat ik hem maar meteen nog een keer heb gemaakt om te verkopen.’ Superleuk! Dat met die latte art is overigens geen koffie, maar vegan chocolademelk! Wil iemand mij dat ook leren?

(Deze foto’s zijn overigens al van een tijdje geleden en er staan steeds andere taarten op het menu, maar geloof me maar als ik zeg dat álles lekker is. Ook de citruscake die ik er laatst nog at, bijvoorbeeld.)

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck 3

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck 4

En had ik al gezegd dat ik op een cupcakebankje zat? (Ja, maar ik doe het gewoon nog een keer.) Dat was ook meteen het laatste vrije plekje – en dat op een dinsdagmiddag. De rest van het interieur vond ik ook heel leuk; knus en vintage-achtig, maar toch met een vrolijke tint blauw. Bovendien kijk je uit op het Westergasterrein, dus na je warme chocomel kun je meteen een wandelingetje door het herfstige Westerpark maken. Oh jongens, ik krijg er meteen weer zin in.

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck 5

Vegan in Amsterdam West Koffie ende koeck 6

Koffie ende Koeck is echt zo’n knus, informeel plekje waar ik het liefst hele dagen zou doorbrengen met mijn laptop en heel veel eten. Kortom: aanrader!

Koffie ende Koeck
Haarlemmerweg 175
1051 LA Amsterdam

Op dinsdag t/m vrijdag open van 09.30 tot 17.30, op zaterdag van 10.00 tot 17.00.

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Vegan in Amsterdam: Koffie ende Koeck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge