De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november

Ik was nog zó van plan om dit jaar van de kruidnoten af te blijven in november. Niet omdat ze niet vegan zijn (want dat zijn ze wel, YES – zelfs die met pure chocolade), maar vooral omdat ze heel verslavend zijn. Jullie kunnen natuurlijk al raden dat dat volkomen is mislukt, en er waren ook nog wat buiten-de-deur-etentjes die een beetje roet gooiden in een gezond november. Dat maakt dit maandoverzicht van de lekkerste dingen die ik at in november, vol vegan hotspots, producten en recepten, dan wel weer lekker lang! Kijk je mee?

Buiten de deur

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 2

 • Over het Concerthuis in Groningen schreef ik al een blogpost, maar natuurlijk horen de foto’s ook in dit overzicht thuis. Met name de wortelspaghetti met gember en pinda, op de achtergrond van de tweede foto, was érg lekker.
 • Een paar dagen later kwam Anieke naar Amsterdam en ik vond het een goed idee om haar mee te slepen naar Dophert in West – we verdwaalden wel op weg ernaartoe, maar het was het waard. Want pindakaasbrownie (<333) en scrambled tofu (de eerste keer dat ik dat at en het was lekker! Thuis namaken is helaas nog niet gelukt).

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 3

 • Toen ik op een avond even snel iets moest halen in de stad, ging ik langs Maoz. Ik ben altijd een beetje misselijk als ik daar ben geweest, want ik schep altijd veel te veel salade bij.
 • Natuurlijk kan er ook geen maand voorbij gaan zonder dat ik Gys bezoek; dit keer at ik herfstsoep (ondefinieerbaar maar lekker), een halve portie en courghetti en een halve burger, en bananenmousse (aanrader!).

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 8

 • Ik ben sowieso veel in Utrecht te vinden de laatste tijd, want een maand later ging ik samen met Kimberly naar KEEK: Kunst En Eerlijke Koffie. Ze hadden een chocodadelbar en ik was niet zo’n fan van de kokos bovenop, maar verder was ie geslaagd.
 • Toen ik in Groningen was, ging ik overigens ook langs de vegan supermarkt daar. Die was een stuk kleiner dan ik had verwacht, maar ik kocht/at er wél m’n eerste vegan croissant ooit.

Producten

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 4

 • Dit zijn dus die chocoladekruidnoten waar ik het over had. Het zou kunnen dat ik drie zakken extra heb ingeslagen… Ik ga overigens wel proberen om die zo lang mogelijk te bewaren, want het lijkt me vet leuk om midden in de zomer kruidnoten te gaan eten.
 • Deze algenburger is donkergroen vanbinnen, want er een beetje, nou ja, eng uitziet. Ik at ‘m op brood als lunch en hij was verrassend lekker! Van het merk Spirulina, dat ik verder niet ken, te koop bij de Jumbo.
 • Ook at ik voor het eerst in jaaaren weer vissticks, namelijk die van Vegafit. De ervaring was zo raar dat ik niet heel goed weet of ik ze nou lekker vind of niet, maar volgens mij wel, haha.
 • Chocola – spreeks voor zich. De chocola van iChoc is volgens mij op basis van rijstmelk en dus best wel melkchocoladeachtig. Deze variant met sinaasappel en amandel is even wennen (a.k.a. heftig), maar wel heel lekker.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 5

 • Nieuwe verslaving die waarschijnlijk een heel stuk minder gezond is dan ik mezelf aanpraat: gefrituurde (mais). Liggen ergens in een achterhoekje van de supermarkt en zijn zéér verslavend.
 • Bij de Sostrene Grene spotte ik vegan droprepen, die een beetje smaken als dropveters. Ze waren ook maar 30 cent, dus laatst wilde ik ze in Amsterdam weer kopen, maar daar kon ik ze niet vinden… Dit was in ieder geval in Groningen!

Recepten

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 6

 • Mijn moeder kookte een avondje uit het kookboek My new roots, onder andere deze tweekleurensoep. Het ene deel met bietjes, het andere met… eh, iets anders (witte bonen?).
 • Ze maakte ook deze pompoentorentjes met spelt en walnootpesto. Dit is het bord van mijn vader, dus daar zit nog geitenkaas tussen gepropt. Was veel lekkerder zonder. ;)
 • Deze gevulde aubergines maak ik regelmatig, maar dan zonder feta. Aubergine en couscous zijn geweldig.
 • Tot slot heb ik in november ontelbaar veel curry’s gegeten. Als basis kokosmelk en tomatenblokjes, meestal iets van peulvruchten erdoorheen en dan groenten – volgens mij op deze foto met aubergine, spinazie en tofu.

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november 7

Tot slot nog even mijn favoriete recepten van mijn blog deze maand! Dat zijn deze pompoencouscous met zoete aardappel en wortel (sowieso één van mijn favoriete recepten ooit), de risotto met kastanjechampignons en pompoen, uiteraard de speculaaskruimeltaart met frambozen én de curry van de foodblogswap.

Wat is het lekkerste dat jij vorige maand at? :)

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

8 thoughts on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in november

  1. Ah, wat leuk om te horen! De sinaasappelvariant was volgens mij de eerste iChoc-reep die ik at, dus ik ben heeel benieuwd naar de rest. Heb ook nog white nougat crisp (?) liggen!

 1. Waaaaw wat lekker allemaal! Ik krijg hier ook honger van. Het lekkerste wat ik de afgelopen tijd at, was sowieso de Dutch Weed Burger op VegFest :D (maar dat was niet in november)

  1. Ja, hij is echt heel lekker! Wel wat lastiger om te maken voor meerdere personen, maar 1 of 2 gaat heel goed. Heb eerlijk gezegd nog nul komma nul plannen voor kerst, haha. Weet jij al wat je dan gaat eten? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge