Recept: Gewokte groenten met rijst en cashewnoten

Recept vegan gewokte groenten met rijst en cashewnoten

Er was eens… een meisje op VegFest. Dat ben ik, natuurlijk, maar ik vond dit een mooi sprookjesbegin. Dat meisje (ik dus) at vegan poffertjes en vegan taart en vegan saucijzenbroodjes en vegan champignons in bierbeslag en nog meer geweldige dingen. Daarnaast ontmoette ze een heleboel leuke bloggers en was het gewoon heel gezellig, maar laten we even bij het eten blijven. Het ding is dus: sinds ik al die dingen at, smaakt alles wat ik zelf maak… saai. Havermout met kaneel? Meh. Normale boterhammen met hummus? Hm. Zelfs deze gewokte groenten, één van mijn favoriete snelle (studenten)maaltijden, viel een heel klein beetje tegen. Niet dat het niet lekker was, maar je snapt het punt. Ik besloot het recept echter toch maar te delen, want nou ja, over een paar dagen ben ik vast wel weer gewend aan normaal eten. ;) (Dit is overigens niet de eerste keer dat ik een recept deel waarin sesamolie en sojasaus de smaakmakers zijn; deze sesamnoedels zijn ook erg lekker!) 

Dit heb je nodig voor 2 personen
150 gram basmatirijst
Een kleine broccoli
Een halve aubergine
250 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel sesamolie
2,5 eetlepel sojasaus
40 gram ongezouten cashewnoten

Recept vegan gewokte groenten met rijst en cashewnoten 2

En zo maak je het
1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen het onderste stukje (echt maar een centimeter of zo) van de broccoli en snijd de rest in stukken.
2. Kook de broccoli in zo’n 6 minuten bijna-gaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de aubergine in blokjes. Was de champignons en snijd die in plakjes.
3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan (die je net voor de noten hebt gebruikt) en bak hierin op vrij hoog vuur de aubergine en champignons samen met de knoflook bijna-gaar. Voeg 1,5 eetlepel sesamolie, 1,5 eetlepel sojasaus en de broccoli toe en wok nog vijf minuutjes verder.
4. Schep de overige eetlepel sojasaus door de rijst heen. Serveer de rijst en gewokte groenten samen op een bord of apart in schaaltjes. Garneer tot slot met de cashewnoten. Eet smakelijk!

Recept vegan gewokte groenten met rijst en cashewnoten 3

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Gewokte groenten met rijst en cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge