Recept: Pittige pompoenpasta

Recept vegan pittige pompoenpasta 1

Ik word echt veel te gelukkig van allitererende receptnamen. Ik bedoel, pittige pompoenpasta klinkt toch echt véél leuker dan pittige spaghetti met pompoen? Spicy spaghetti zou dan wel weer kunnen – hm. Hoe dan ook, sinds het koud werd (lees: sinds vorige week), heb ik al drie of vier keer pompoen gegeten. Ik ben een beetje bang dat ik het over niet al te lange tijd zat ga worden, maar zo lang dat nog niet het geval is, geniet ik er met volle teugen van. Niet alleen is pompoen superlekker, maar je pompoen snijden is bovendien de allerbeste manier om je boosheid af te reageren. Niet dat ik boos was toen ik deze pompoenpasta maakte, maar als ik dat wel was geweest, was het daarna niet meer zo. Nou ja, je snapt het. Op naar het recept!

Dit heb je nodig voor 1 persoon
Eén derde of een halve kleine pompoen
60 gram (volkoren)spaghetti
Cayennepeper
Rucola
Eventueel rode pesto (die van Jumbo huismerk is vegan)
20 gram walnoten

Recept vegan pittige pompoenpasta 2

En zo maak je het
1. Was de pompoen en snijd het stuk doormidden. Schil de ene helft; bij de andere helft is dat niet nodig, dat is alleen maar extra werk. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en snijd zowel de pompoen-met-schil als de pompoen-zonder-schil in partjes van ongeveer 2 centimeter breed. Doe wat olijfolie met ongeveer 1 theelepel cayennepeper in een schaaltje en strijk dat met een kwastje op de pompoen. Rooster de parten in ongeveer 30 gaar in de oven (op een rooster of een met bakpapier beklede bakplaat).
2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de pompoen zonder schil in kleine stukjes en doe die in een bakje. Voeg een scheutje olijfolie of water en 2 theelepels cayennepeper toe en prak het met een vork. Roer dat door de spaghetti. Snijd ook de parten met schil in stukjes.
4. Doe de pompoenpasta op een bord en garneer met achtereenvolgens wat rucola, de pompoenstukjes, eventueel wat rode pesto en de walnoten. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Pittige pompoenpasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge