Ik houd van Mexicaans eten en ik houd van schattige dingen. Je kunt je dus wellicht voorstellen dat ik meteen verkocht was toen ik deze mini taco tubs zag. En dat ik zonder enige twijfel ‘ja’ zei toen ik werd gevraagd of ik een recept wilde bedenken met producten van Santa Maria. Volgens mij zijn – bijna – alle producten vegan! En zie hier het resultaat: mini taco tubs met pompoen – hoe kan het ook anders? – en zwarte bonensaus. Perfect op Taco Tuesday! (Ik moet toegeven dat ik nooit taco’s eet op dinsdag, maar in Amerika schijnen ze er helemaal fan van te zijn. Taco Dinsdag klinkt dan ook een stuk minder leuk.)
Benodigdheden voor 7 personen als voorgerecht of 3 personen als hoofdgerecht
1 pak Mini Taco Tubs (14 stuks)
1 potje Wrap Salsa Mild
1 kleine pompoen
2 rode paprika’s
1 zakje Fajita Seasoning Mix
1 blikje zwarte bonen
2 teentjes knoflook
Half rood pepertje
1 eetlepel gemalen koriander
Mais
Bereiding
1. Bereid de mini taco tubs volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was ondertussen de pompoen en snijd hem in heel kleine stukjes. Schillen hoeft niet, dat is alleen maar extra werk.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
4. Snijd ook de paprika’s in kleine blokjes en voeg die bij de pompoen. Voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie en de seasoning mix toe en roer goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten hierover (in een ovenschaal kan ook). Bak ze in 25 à 30 minuten goudbruin.
5. Snijd ondertussen de knoflook en rode peper in heel kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje en bak de knoflook, rode peper en koriander een paar minuten op laag vuur (blijven roeren). Voeg daarna de zwarte bonen met vocht toe en laat ze een kwartiertje pruttelen.
6. Pureer de zwarte bonen in een blender of keukenmachine tot zwarte bonensaus (als je hem te dik vindt, kun je wat water toevoegen). Besmeer de taco tubs met wat wrap salsa en verdeel de geroosterde groenten eroverheen. Garneer met de zwarte bonensaus en wat mais. Eet smakelijk!
Als het jou nou ook leuk lijkt om iets te maken met de Mexicaanse producten, dan kun je je recept delen op de Facebookpagina van Santa Maria met #verrasmettexmex. Daar staan overigens ook de recepten van anderen, dus sowieso leuk om inspiratie op te doen. :)
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?