Recept: Breakfast brownie (met fruit)

Recept vegan breakfast brownie

Ik weet niet of ik dit wel moet zeggen, want misschien was het jullie nog helemaal niet opgevallen, en eigenlijk probeer ik nog steeds vol te houden dat het heel goed gaat met mijn goede voornemens. Maar eh, ik post de afgelopen tijd wel héél vaak recepten met chocolade. Op de een of andere manier vráágt dit weer er gewoon om. Ik bedoel, ik moet al die gemiste chocolademelk die mijn ouders wél hebben gedronken op wintersport, toch gewoon inhalen? En als dat niet lukt met alleen gebak en repen chocola, dan maar bij het ontbijt. Deze ‘breakfast brownie’, die ook nog best gezond is, maak ik dan ook regelmatig in het weekend. Zo lekker! Het kost wel even tijd, maar je kunt eventueel het ‘beslag’ de avond van tevoren maken, zodat ie ’s ochtends alleen nog in de oven hoeft. (PS. Heb ‘m maar in een hakjesbakvorm gemaakt, want we kunnen allemaal wel wat liefde gebruiken nu.)Dit heb je nodig
Een kleine rijpe banaan
40 gram havermout
50 milliter amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1,5 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel agavesiroop (of een vergelijkbare plantaardige zoetstof)
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel bakpoeder
Een snufje zout
Optioneel: een paar diepvriesvruchten

Recept vegan breakfast brownie 2

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Maal de havermout met een staafmixer of keukenmachine tot havermeel. (Anders proef je de structuur van de havermout later nog terug.) Prak de banaan tot het een ‘papje’ is en roer de havermout en melk erdoorheen. Voeg daarna de cacao, agave, vanille, zout en bakpoeder doorheen.
3. Doe het ‘beslag’ in een klein ovenschaaltje en leg er eventueel wat diepvriesfruit bovenop. Maakt het wel wat fleuriger! Zet je breakfast brownie zo’n 20 minuten in de oven. Laat een paar minuten afkoelen, en dan kun je ontbijten!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Breakfast brownie (met fruit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge