Recept: Vegan aardappelsalade met augurk

Recept vegan aardappelsalade met augurk

Ik eet maar één keer per jaar aardappelsalade, en dat is op de heenweg naar onze vakantiebestemming. (Maar goed ook, want vooral kant-en-klaar is het volgens mij niet supergezond.) Voorheen kochten we altijd een grote bak salade in de supermarkt en verdeelden we die bij de lunch, maar dit jaar moest ik mijn eigen vegan aardappelsalade in elkaar flansen. Gelukkig lukte dat! Ik deed er lekker veel augurk en zilveruitjes bij, want ik ben gek op zure dingen. Ik bedoel, ik kan gewoon een pot zilveruitjes kopen en die leeg lepelen. Iemand zei laatst dat zwangere mensen dat ook hebben, maar ik beloof dat ik niet in verwachting ben, haha. Je kunt deze aardappelsalade eten als bijgerecht (bij de barbecue met dit lekkere weer!) of bijvoorbeeld bij een picknick.

Dit heb je nodig voor ongeveer 2 personen als bijgerecht, of 1 persoon als grote lunch
250 gram aardappelen
1 eetlepel sojayoghurt
1 eetlepel vegan mayonaise
5 augurken + 2 eetlepels van het vocht
15 zilveruitjes
1 eetlepel kappertjes
Een snufje zout en flink wat zwarte peper

En zo maak je het
1. Schil de aardappel en kook ze in zo’n 15 minuten beetgaar. Laat ze helemaal afkoelen en snijd ze dan in (halve) plakjes.
2. Mix de aardappelen met yoghurt, mayo, augurkensap en zout en peper.
3. Snijd de augurken in plakjes en de zilveruitjes doormidden. Voeg die twee dingen samen met de kappertjes toe aan de vegan aardappelsalade. That’s it, eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Vegan aardappelsalade met augurk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge