Ik eet maar één keer per jaar aardappelsalade, en dat is op de heenweg naar onze vakantiebestemming. (Maar goed ook, want vooral kant-en-klaar is het volgens mij niet supergezond.) Voorheen kochten we altijd een grote bak salade in de supermarkt en verdeelden we die bij de lunch, maar dit jaar moest ik mijn eigen vegan aardappelsalade in elkaar flansen. Gelukkig lukte dat! Ik deed er lekker veel augurk en zilveruitjes bij, want ik ben gek op zure dingen. Ik bedoel, ik kan gewoon een pot zilveruitjes kopen en die leeg lepelen. Iemand zei laatst dat zwangere mensen dat ook hebben, maar ik beloof dat ik niet in verwachting ben, haha. Je kunt deze aardappelsalade eten als bijgerecht (bij de barbecue met dit lekkere weer!) of bijvoorbeeld bij een picknick.
Dit heb je nodig voor ongeveer 2 personen als bijgerecht, of 1 persoon als grote lunch
250 gram aardappelen
1 eetlepel sojayoghurt
1 eetlepel vegan mayonaise
5 augurken + 2 eetlepels van het vocht
15 zilveruitjes
1 eetlepel kappertjes
Een snufje zout en flink wat zwarte peper
En zo maak je het
1. Schil de aardappel en kook ze in zo’n 15 minuten beetgaar. Laat ze helemaal afkoelen en snijd ze dan in (halve) plakjes.
2. Mix de aardappelen met yoghurt, mayo, augurkensap en zout en peper.
3. Snijd de augurken in plakjes en de zilveruitjes doormidden. Voeg die twee dingen samen met de kappertjes toe aan de vegan aardappelsalade. That’s it, eet smakelijk!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Hmmmm dit lijkt me echt lekker en makkelijk!
Desi heeft onlangs geplaatst…Dream big: 5x mijn grootste dromen (+ twee nieuwe projecten!)