Wist je dat ik vroeger geen avocado’s lustte? Ik vond ze te zacht en vond de smaak niet lekker. Als vegan kon ik dat natuurlijk niet volhouden, dus inmiddels is toast met avocado mijn lievelingslunch en serveer ik regelmatig salades, couscous en andere dingen met avocado. Als we Mexicaans eten, maak ik ook wel eens guacamole. Eerst deed ik dat gewoon alleen met avocado’s; ik had er nooit aan gedacht om er ook andere groenten in te doen. Tot ik dé perfecte guacamole at bij een vegan restaurantje in San Sebastián in Spanje. Deze versie met tomaat, komkommer en rode ui is echt geweldig! Tijd om het recept te delen! (Of nou ja, recept… Eigenlijk is het zelfs te gemakkelijk om zo genoemd te worden.)
Dit heb je nodig
2 rijpe avocado’s
2 eetlepels citroensap
Paprikapoeder, zout en peper naar smaak
Een halve tomaat
Een stuk (ongeveer 5 centimeter) komkommer
Een halve rode ui
1 eetlepel verse peterselie
Zo maak je ‘m
1. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak de vier helften fijn en voeg het citroensap en de kruiden naar smaak toe.
2. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in heel kleine stukjes en roer ze door de guacamole. Knip de peterselie erboven en voeg die ook toe. Serveer met tortillachips (wel even opletten of ie vegan is, er zit ook regelmatig (karne)melkpoeder in).
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Oeeeh ik ben sinds kort ook helemaal gek op Avocado’s, dit ziet er dan ook zeker niet verkeerd uit!
Ik vind avocado ook niet lekker, behalve als het guacemole is :D Deze variant ga ik zeker een keer proberen!
Jenn heeft onlangs geplaatst…Afgelopen week… #85
Mmmmm lekker! Ik ben gek op guacamole! Ik maak altijd een simpele variant, maar deze ga ik ook eens proberen.
Djuli heeft onlangs geplaatst…What I eat in a day #2