Recept: De allerlekkerste guacamole

Recept perfecte vegan guacamole

Wist je dat ik vroeger geen avocado’s lustte? Ik vond ze te zacht en vond de smaak niet lekker. Als vegan kon ik dat natuurlijk niet volhouden, dus inmiddels is toast met avocado mijn lievelingslunch en serveer ik regelmatig salades, couscous en andere dingen met avocado. Als we Mexicaans eten, maak ik ook wel eens guacamole. Eerst deed ik dat gewoon alleen met avocado’s; ik had er nooit aan gedacht om er ook andere groenten in te doen. Tot ik dé perfecte guacamole at bij een vegan restaurantje in San Sebastián in Spanje. Deze versie met tomaat, komkommer en rode ui is echt geweldig! Tijd om het recept te delen! (Of nou ja, recept… Eigenlijk is het zelfs te gemakkelijk om zo genoemd te worden.)

Dit heb je nodig
2 rijpe avocado’s
2 eetlepels citroensap
Paprikapoeder, zout en peper naar smaak
Een halve tomaat
Een stuk (ongeveer 5 centimeter) komkommer
Een halve rode ui
1 eetlepel verse peterselie

Zo maak je ‘m
1. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak de vier helften fijn en voeg het citroensap en de kruiden naar smaak toe.
2. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in heel kleine stukjes en roer ze door de guacamole. Knip de peterselie erboven en voeg die ook toe. Serveer met tortillachips (wel even opletten of ie vegan is, er zit ook regelmatig (karne)melkpoeder in).

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: De allerlekkerste guacamole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge