Recept: Zomerse couscoussalade met sinaasappel en cranberry

Recept couscoussalade met sinaasappel en cranberries

Het zou zeg maar kunnen dat ik een beetje verslaafd ben aan couscous. Ik eet couscous als ik snel iets op tafel wil zetten en eigenlijk ook als ik gewoon iets lekkers wil eten. Want jongens, couscous is geweldig. Typisch een gevalletje ‘dit eet ik pas twee jaar en ik kan niet geloven dat ik het mijn hele leven gemist heb’. Het is supersimpel en het is vooral ook heel veelzijdig. In de winter eet ik het met een warme ‘prut’, in de zomer maak ik er vaak een salade mee. Deze couscoussalade met sinaasappel bijvoorbeeld! Toegegeven, hij is niet heel budgetproof, maar hij is elke cent waard. (Beloofd.) Hij is trouwens koud te eten, dus ook heel leuk voor een picknick of zo! (Of om mee te nemen naar je werk?)

Dit heb je nodig voor 3 personen
– 200 gram couscous
– 1 blik kikkererwten (uitgelekt 265 gram)
– 1 (pers)sinaasappel
– 300 gram wortel
– 75 gram rucola
– 60 gram gedroogde cranberries
– 60 gram pecannoten
– 1 avocado
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel mosterd

En zo maak je het
1. Was de wortels en rasp ze met een kleine rasp. Was de sinaasappel en rasp de schil daarvan. Snijd de pecannoten in kleine stukjes.
2. Doe de couscous samen met de cranberries en uitgelekte kikkererwten in een grote schaal en voeg daar 250 milliliter kokend water aan toe. Laat dat intrekken.
3. Pers ondertussen de sinaasappel uit en meng de olijfolie en de mosterd erdoorheen.
4. Roer de wortel, sinaasappel en de dressing door de couscous. Roer daarna ook de rucola erdoorheen.
5. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Snijd de helften in dunne plakjes (als hij nog in de schil zit). Je kunt alle plakjes er dan heel gemakkelijk in één keer met een lepel uit scheppen.
6. Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de avocado en pecannoten. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge