Ik heb een hele lijst met plannen en blogideeën voor Colours ’n cooking in 2017, maar tot nu toe is daar weinig van terecht gekomen – eerder het tegenovergestelde. Ik geef de schuld maar aan school, die me in een week even mijn eerste (semi-)wetenschappelijke artikel laat schrijven. Uit zelfmedelijden ga ik maar lekkere lunches voor mezelf maken, waaronder deze snelle bulgur met wortel en dadels! Ik had nog nooit bulgur gemaakt en vond het ook niet echt heel veel anders dan couscous, maar lekker was het wel. Dit recept is een beetje zoet en kruidig tegelijk, echt Oosters. Lekker als (meeneem)lunch, maar ook als bijgerecht ’s avonds, bijvoorbeeld met wat falafel en gegrilde groenten.
Dit heb je nodig voor 1 persoon
150 gram wortel
60 gram bulgur
5 gedroogde dadels
1 teentje knoflook
1 theelepel gemalen komijn
0,5 theelepel gemalen gember
0,5 theelepel kaneel
Een beetje gedroogde koriander
En zo maak je het
1. Snijd de wortels in plakken en daarna in kwarten (oftewel: in kleine blokjes). Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de wortelblokjes 5 minuten. Snijd ondertussen de dadels in stukjes en de knoflook fijn en breng een beetje water aan de kook.
2. Doe de bulgur, knoflook, komijn, gember en kaneel bij de wortel en bak 2 minuten mee. Voeg de dadels en 150 milliliter water toe en laat de bulgur zo’n 5 minuten wellen (roer af en toe om). Strooi wat koriander over de bulgur met wortel en dan ben je al klaar!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
o. jammy.
Dat wordt binnenkort bij ons op tafel gezet.
Superleuk! Laat je weten wat je ervan vindt? :)