Recept: Romige pastasalade met spinazie en pesto (foodblogswap)

Recept vegan romige pastasalade met spinazie en pesto

In principe helemaal geen problemen met ‘nee’ zeggen. Toch neemt dat niet weg dat ik af en toe veel te veel leuke dingen wil doen en daardoor de helft vergeet. Met de foodblogswap van november was ik al te laat, maar in december was het nog véél erger. Gelukkig is de blog van Anne-Marie niet ineens offline gegaan in januari, dus heb ik er alsnog van gekookt! Het kostte enige moeite om wat uit te zoeken – gezien haar motto ‘altijd mét boter, suiker, room en kaas’ en de vele recepten met kip – maar toen viel mijn oog op de pastasalade met spinazie. Het is weliswaar een zomerrecept, maar ook in de winter kunt je ‘m prima als (meeneem)lunch of snel avondeten maken. Zowel warm als koud! Ik verving de ricotta door rijstcuisine, de kaas door edelgistvlokken, liet de pijnboompitten en paprika weg en voegde pesto en olijven toe; kortom, het is een iets ander recept geworden, maar nog wel in dezelfde ‘sfeer’. En zeker erg lekker!

Dit heb je nodig voor 2 personen
150 gram volkorenpenne
200 gram gewassen spinazie
100 milliliter rice cuisine of soja cuisine (van Alpro)
5 theelepels vegan pesto (AH biologisch)
10 zongedroogde tomaatjes
150 zwarte olijven
5 theelepels kappertjes
4 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

En zo maak je het
1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatst minuut ook de spinazie toe en roer die erdoorheen, zodat hij ietwat slinkt. Giet de pasta dan af.
2. Snijd ondertussen de olijven in plakjes en de tomaten in reepjes.
3. Roer de rice cuise, pesto, zongedroogde tomaatjes, olijven en kappertjes door de penne. Verdeel de pastasalade met spinazie over twee borden en bestrooi met de edelgistvlokken, die het geheel een beetje een kaassmaak geven. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Romige pastasalade met spinazie en pesto (foodblogswap)

    1. Er is een aparte Foodbloggers-Facebookgroep, daarin wordt elke maand een berichtje geplaatst waaronder je je kunt opgeven. :) Ik stuur je even een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge