Hoewel ik het nog niet helemaal besef, is het morgen de laatste dag van 2016. Deze laatste dagen stonden voorheen altijd in het schrijven van terugblikblogposts, maar nu heb ik er nog helemaal niet zo bij stilgestaan. Niet alleen omdat ik het niet zo’n geweldig jaar vond, maar ook omdat ik zelfs (of eigenlijk juist) in de Kerstvakantie helemaal geen tijd heb om te bloggen. Zoveel lekker eten dat nog genuttigd moet worden vóór de goede voornemens in gaan. ;) Omdat ik de jaarwisseling toch niet helemaal zonder aandacht voorbij wil laten gaan, leek het me leuk om een lijstje te maken met de 10 best bekeken recepten tot nu toe. Ik blog inmiddels alweer zeven maanden (wow!) en daarin schreef ik 87 blogposts. Of mijn recepten ook gemaakt worden, weet ik natuurlijk nooit, maar ik hoop het wel!
10. Vegan crème brûlée met appel en kaneel
Vegan crème brûlée, door een foutje mét appel en kaneel. Het was één van de eerste recepten die ik postte en behoort ook tot mijn favorieten; we aten het zelfs op Kerstavond. Opa noemde het ‘crème filet’, maar ach.
9. Risotto met kastanjechampignons en pompoen
Niet mijn origineelste recept, wel lekker herfstig. En liefde voor pompoen, natuurlijk.
8. Masoor dahl (Indiase rode linzensoep)
Ik vind het heel grappig dat deze ook in het lijstje staan! Sinds ik vegan eet, eet ik nog meer Indiaas dan ervoor, en blijkbaar ben ik niet de enige die het lekker vindt.
7. Vegan kip kerrie
Sinds ik ontdekte dat je kip kerrie gewoon kunt maken met kokosmelk, weiger ik dingen uit een pakje te eten. Ben ook heel blij dat je de kokos niet proeft!
6. Vegan burger met champignons en spinazie
Ook deze behoort absoluut tot mijn favorieten, hij is zo lekker vleesachtig! Linzen en champignons bleken ook ideaal voor saucijzenbroodjes en de linzenloaf voor Kerst.
5. Vegan Snickerkoekjes (met chocolade, pinda en karamel)
Na deze ene keer heb ik deze koekjes helaas nooit meer gemaakt, maar hopelijk komt daar verandering in in 2017! Voor de foodblogswap heeft iemand de non-vegan variant gemaakt waar ik naar linkte, maar ik snap werkelijk niet waarom je dit recept niet zou willen proberen.
4. 3x tosti zonder kaas
Een gedeelde vierde plek, eigenlijk. ;) Ik heb toevallig deze week nog een tosti met tomatentapenade op – hmm.
3. Pittige vegan pindakip met rijst en groenten
Ik weet niet of ik deze wel een derde plek waard vind, maar blijkbaar zijn mensen hard op zoek naar recepten met vegan kip. En wie ben ik om dat te bekritiseren?
2. Vegan roomijs zonder banaan (met Oreo!)
Tot mijn verbazing ontdekte ik dat dit het enige recept met Oreo’s is dat ik in die zeven maanden plaatste. En dat terwijl die koekjes zo lekker zijn! Dit ijs was ook echt geweldig, en lekker makkelijk.
*TROMGEROFFEL*
1. De allerbeste gekruide aardappeltjes uit de oven
Stiekem was dit niet echt een verrassing, want ook op mijn vorige blog was dit recept altijd veruit het populairst. Het is inmiddels al bekend in mijn hele familie en ik gok zo dat er aardig wat mensen zijn die het al gemaakt hebben. Foto’s, anyone? :)
Heb jij ooit een recept van Colours & cooking gemaakt? En: zijn er dingen die je volgend jaar wil zien op mijn blog? En natuurlijk: een heel fijne jaarwisseling en alvast alle geluk voor 2017!
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Wat een leuk lijstje! De pindakip was heerlijk. En die aardappeltjes zien er ook goed uit, mmm!
Djuli heeft onlangs geplaatst…Last Minute Kerstmenu: 3 makkelijke vegan recepten
Haha, crème filet! De burgers zijn natuurlijk mijn favoriet ;)
Audrey heeft onlangs geplaatst…Dit was 2016
Uiteraard! Snel weer maken. :)
Die aardappeltjes zien er verdomd lekker uit! Dat er in 2017 nog veel lekkers mag volgen:)
Groetjes Jelle en Bert