Recept: Penne met rode pestoroomsaus en geroosterde tomaat

Recept vegan penne met rode pestoroomsaus en geroosterde tomaat

‘Om eten lekker te maken, heb je alleen een klodder pesto nodig.’ Dat staat er in het stukje over mij op mijn andere blog. Die tekst stamt nog uit de periode v. Veg (vóór vegan), want nu eet ik nauwelijks meer pesto. De biologische van Albert Heijn is wel vegan, maar heel duur én minder lekker. Maar eigenlijk was ik ook toen ik die tekst schreef al een heel slechte pesto-liefhebber. Ik at namelijk wel ladingen groene pesto, maar helemaal geen rode. Daar komt nu geloof ik verandering in, want de rode pesto bij Jumbo is goedkoop én even lekker als niet-vegan pesto. Gisteren maakte ik er deze vegan penne met rode pestoroomsaus mee, en hij was lekker! En bovendien snel – écht snel, want zelfs de snelle recepten duren bij mij altijd heel lang, maar deze niet. Yes!

Dit heb je nodig voor 3 personen
250 gram penne (zonder ei)
200 milliliter soja cuisine
3 eetlepels vegan rode pesto (Jumbo huismerk)
2 teentjes knoflook
1 aubergine
250 gram cherrytomaatjes
2 gegrilde paprika’s (uit pot)
60 gram walnoten

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de cherrytomaatjes. Rooster ze zo’n 10 minuten.
2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de aubergine in grote blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aubergine met de knoflook gaar op middelhoog vuur. Voeg daarna de soja cuisine en de pesto toe en laat even meeverwarmen; roer goed door. Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in reepjes en roer die ook door de saus.
4. Giet de penne af en verdeel ze over de borden. Schep de pestoroomsaus erop en verdeel de tomaatjes en walnoten eroverheen. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Penne met rode pestoroomsaus en geroosterde tomaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge