Recept: Groene curry met courgette, aardappel en ‘kip’

Recept groene curry met courgette, aardappel en 'kip'

Deze curry was voor mij in allerlei opzichten een unicum. Eén: het is een groene curry, en normaal maak ik altijd rode. Twee: er zit aardappel in. En drie: ik serveer hem met rijst, terwijl ik dat eigenlijk bijna nooit doe. Volgens mij is ie zelfs ook nog Thais in plaats van Indiaas, maar ik heb te weinig verstand van die keukens om dat met zekerheid te kunnen zeggen, haha. De currypasta is wel van het merk Koh Thai, zegt dat dan genoeg? Hm. Wat hoe dan ook onveranderd blijft, is dat ook deze groene curry met courgette erg lekker is. Want nou ja, alle curry’s zijn lekker. En nu de regen het land weer gaat overspoelen, is een curry waarschijnlijk passender dan een salade…

Dit heb je nodig voor 2 personen
80 gram rijst
225 gram aardappel
Een kleine broccoli
1 courgette
1 pak vegan kipstukjes (van Vivera of de Vegetarische Slager)
Een blik (400 milliliter) kokosmelk
4 eetlepel groene currypasta (ik gebruikte dus die van Koh Thai)
50 gram ongezouten cashewnoten

En zo maak je het
1. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes (niet heel klein, maar wel klein genoeg voor in een mensenmond, zeg maar). Snijd de broccoli in roosjes (snijd het grootste deel van de steel ook op) en de courgette in kwart plakjes.
2. Rooster de cashewnoten in een droge hapjespan goudbruin. Schep regelmatig om.
3. Breng ondertussen ruim genoeg water aan de kook en kook de aardappelblokjes hierin zo’n 10 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten ook de broccoli toe.
4. Verhit (als de cashewnoten bruin zijn) een beetje olijfolie in de hapjespan en doe hierin een eetlepel currypasta, de kipstukjes en de courgette. Bak op vrij hoog vuur een beetje gaar.
5. Giet de aardappel en broccoli af en doe deze ook in de hapjespan. Voeg de kokosmelk en de overige 3 eetlepels currypasta toe en laat dit pruttelen (af en toe goed roeren) tot de kokosmelk is ingedikt.
6. Kook de rijst ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de borden en schep de groene curry met courgette ernaast of erop. Garneer met de cashewnoten. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Groene curry met courgette, aardappel en ‘kip’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge