Recept: De perfecte vegan lemon curd

Recept vegan lemon curd

Als er één ding is dat ik ontzettend lekker vind (naast aubergine en pesto), is het wel citroen. Als ik in een restaurant een drankje bestel waar een plakje citroen in zit, haal ik dat er stiekem altijd uit om het gewoon op te eten. Dat normale lemon curd met eieren gemaakt wordt, vind ik op z’n zachtst gezegd dan ook niet zo leuk. Maar zoals wel vaker, probeerde ik zelf een vegan variant te maken – en eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat deze vegan lemon curd zó goed op de ‘echte’ zou lijken (maar ik vind het natuurlijk helemáál niet erg dat het wel zo is). Superlekker op een scone bijvoorbeeld! (Deze van Albert Heijn zijn heel makkelijk te veganizen met sojamelk.)

Dit heb je nodig voor 1 potje
– 3 citroenen
– 200 gram suiker
– 75 gram plantaardige boter
– 3 gram agar agar
– 50 gram soja cuisine

En zo maak je het
1. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
2. Doe rasp en sap in een pannetje en doe de suiker en boter hierbij. Breng aan de kook en blijf roeren tot de boter is gesmolten. Voeg dan de soja cuisine en de agar agar toe en blijf doorkoken en roeren tot het mengsel begint in te dikken.
3. Schenk de lemon curd (die nog grotendeels vloeibaar is) in een leeg, schoon jampotje (of anders gewoon een schaaltje). Laat 2 à 3 uur afkoelen, tot de lemon curd volledig is ingedikt. En that’s it! (Dit ga ik vaker maken, dat moge duidelijk zijn.)

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: De perfecte vegan lemon curd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge