Recept: Spinazie-courgettesoep met pesto

Recept vegan spinazie-courgettesoep met pesto

Terwijl de mussen dood van het dak vielen en ik het liefst niets anders droeg dan luchtige zomerjurkjes, at ik afgelopen week soep. Spinazie-courgettesoep, om precies te zijn. Warm? Ja. Maar ook lekker makkelijk. En eigenlijk is dit best wel een zomers soepje, want spinazie en courgette zijn nu in het seizoen. Ik deel hem dan ook maar meteen vandaag, want deze maaltijdsoep is perfect voor deze nazomerdagen. En makkelijk, voor op zondag. Of maandag. Nou ja, je snapt het punt. Fijn weekend nog!

Dit heb je nodig voor 1 persoon als maaltijd of 2/3 personen als voorgerecht
1 teentje knoflook
Een halve courgette
200 à 250 gram (zoete) aardappel
250 gram verse spinazie
1 groentebouillonblokje
3 theelepels vegan groene pesto (in de praktijk komt dat neer op de biologische groene pesto van de AH, of zelfgemaakte)

En zo maak je hem
1. Schil de (zoete) aardappel en snijd hem in blokken. Snijd de courgette in halve plakjes en de knoflook in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en bak deze dingen een paar minuten.
2. Doe 600 milliliter water bij de groenten en voeg het groentebouillonblokje eraan toe. Laat 10 minuten koken, doe dan de spinazie erbij en kook nog 5 minuten mee.
3. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de spinazie-courgettesoep in een grote kom of diep bord en garneer met de groene pesto. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Spinazie-courgettesoep met pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge