Recept: Gevulde paprika met bonenchili

Ik weet niet of ik het ooit verteld heb, maar stiekem houd ik helemaal niet van paprika. Toen mijn tante een paar jaar geleden gevulde paprika maakte met Kerstmis, heb ik die niet eens opgegeten. (Heel onbeleefd, ik weet het.) Inmiddels eet ik het wel en vind ik het in sommige gevallen nog lekker ook, maar toch maakte ik ook dit recept vooral omdat het er zo leuk uitzag. En nou ja, omdat ik zocht naar een manier om chili op mijn blog te zetten zonder dat het een al te simpel recept werd. Mijn go to chili bestaat namelijk slechts uit kidneybonen, tomatenblokjes en mais – allemaal uit blik. Soms met zoete aardappel of paprika, maar vaak niet. Heel culinair. Maar als je het in je paprika verstopt, lijkt het toch nog een beetje alsof je er moeite voor hebt gedaan. :)

Dit heb je nodig voor 3 personen
3 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
1 blik kidneybonen
1 blik zwarte bonen
3 tomaten
Half blik mais
1 eetlepel gedroogde koriander
0,5 eetlepel gemalen cayennepeper
1 theelepel kaneel

Recept vegan gevulde paprika met bonenchili 2

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de paprika’s en snijd de ‘hoedjes’ er vanaf. Haal de zaadlijsten er zo goed mogelijk uit en rooster de paprika’s en de hoedjes in zo’n 25 minuten gaar.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Snijd de knoflook fijn en bak de knoflook en kruiden een paar minuten. Laat de kidneybonen en zwarte bonen uitlekken en bak die een paar minuten mee.
3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg die samen met de mais en 150 milliliter water toe aan de bonen. Laat pruttelen tot de paprika’s gaar zijn.
4. Verdeel de chili over de paprika’s en zet het hoedje op de gevulde paprika’s. (Tip: zorg dat ze stevig op het bord staan, en ga anders niet met het bord lopen.) Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Gevulde paprika met bonenchili

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge