Recept: Pittige witlofsalade met mango en sinaasappel

Recept pittige witlofsalade met mango en sinaasappel

Witlof uit de oven vind ik vies. Met ham en kaassaus lust ik het al niet eens, maar zonder die twee dingen lijkt het me nog erger. Rauwe witlof vind ik gelukkig een stuk beter te pruimen. Mijn ouders kwamen daar ook al snel achter, dus maakten ze voor mijn zusje en mij altijd een witlofsalade met appel, rozijnen en sinaasappel. Deze pittige witlofsalade is daar een iets uitgebreidere, voedzamere versie van. Lekker als bijgerecht (bijvoorbeeld met wat aardappeltjes uit de oven en/of een vegan schnitzel), of als onderdeel van een saladebuffet op een zomerse dag. Maar ja, dan moet er wel eerst een zomerse dag komen, en ik vrees dat we daar nog even op moeten wachten…

Dit heb je nodig voor 4 personen
4 stronkjes witlof
1 blik linzen
2 mango’s
2 sinaasappels
1 rood pepertje
80 gram rozijnen
80 gram walnoten
2 eetlepels walnootolie
Verse peterselie

En zo maak je het
Eigenlijk durf ik dit bijna geen recept te noemen, want het is gewoon een kwestie van wat dingen snijden en dan alles bij elkaar gooien. Maar goed, komt ie toch maar.

1. Snijd de witlof in kleine stukjes. Schil de sinaasappel en snijd ook die in stukjes. Doe hetzelfde met de mango; ik vind het altijd handig om de twee helften nét langs de pit af te snijden en daarna de ‘randjes’ er nog af te halen. Als je het vruchtvlees meteen van de pit af wilt krijgen, gaat dat veel moeilijker. Haal tot slot de pitjes uit het pepertje (dat kan heel gemakkelijk door het topje eraf te snijden en ‘m dan ondersteboven in je handen te laten rollen) en snijd dat fijn.
2. En nu komt het: giet de linzen af en doe die samen met de witlof, mango, sinaasappel, rozijnen, walnoten en peperstukjes in een kom. Roer tot slot de walnootolie en wat fijngeknipte/fijngesneden peterselie door de pittige witlofsalade. Jup, that’s it. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge