Recept: Appel-kaneelmuffins met rozijnen

Recept vegan appel-kaneelmuffins

Eigenlijk is de appel-kaneelcombinatie typisch iets voor de herfst. Voor mij geldt dat niet, want ik eet elke dag ladingen kaneel. Door mijn havermout, op tosti’s en soms zelfs in het avondeten. Mijn ouders klagen regelmatig ‘omdat de kaneel nou alwéér op is’. Hoe dan ook, deze vegan appel-kaneelmuffins maakte ik een tijdje geleden en ze smaakten naar oliebollen met appel, dus ze waren geweldig. Ze zijn niet heel gezond, want ik vind dat muffins niet gezond horen te zijn – maar ach, als jij ze als ontbijt wilt eten, dan mag dat gewoon, hoor. :) Je moet ze wel goed af laten koelen, dus niet nog halfwarm in een zak proppen en in de trein meenemen, maar jullie zijn vast geduldiger dan ik. Denk ik. Hoop ik.

Dit heb je nodig voor 10 muffins
– 125 gram lichtbruine basterdsuiker + wat extra voor bovenop
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– 1 eetlepel kaneel
– 6 eetlepel appelmoes
– 80 gram zonnebloemolie
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 kleine appel
– Rozijnen (kun je ook vervangen door noten)

En zo maak je ze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Roer alle droge ingrediënten (de suiker, het bakmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel) door elkaar. Mix vervolgens alle natte ingrediënten (appelmoes, olie en vanille-extract) erdoorheen.
3. Schil het appeltje en snijd het in kleine stukjes. Roer de appelstukjes en kaneel door het beslag van de appel-kaneelmuffins.
4. Zet 10 papieren (of siliconen) vormpjes in een muffinbakplaat en verdeel het beslag hier overheen. Sprenkel op elke muffin nog wat extra suiker, voor een knapperig laagje. Zet voor 30 minuten in de oven (tot ze goudbruin zijn) en laat ze goed afkoelen. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Appel-kaneelmuffins met rozijnen

    1. Ik lust geen meloen, dus kaneel is zeker beter, haha! Maar ananas, mango, aardbeien, pruimen en frambozen zijn stiekem ook onweerstaanbaar. Eat all the fruit. ;) Ik wil jouw appeltaartijs ook nog een keer maken, trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge