Recept: Snelle couscoussalade met citroen

Recept couscoussalade met citroen

Ik sprak laatst met iemand die thuis vooral Hollands eet. Ik had net opgenoemd wat voor dingen ik dan zoal at toen ze vroeg: ‘Maar wat eet je dan als je iets heel snels wilt maken?’ Je begrijpt dat ik daar niet lang over na hoefde te denken. Ik weet dat ik vorige maand ook al een couscoussalade deelde, maar zoals ik al zei, eet ik dat zo vaak dat herhaling nogal onvermijdelijk is. Couscous met diepvriesgroenten is misschien niet zo heel culinair verantwoord, maar het is wel heel snel én best goedkoop. En als je er maar genoeg knoflook en citroen doorheen gooit, is het nog heel lekker ook. Deze couscoussalade met citroen is mijn ultieme snelle gerecht, dat ook nog eens goed mee te nemen is, omdat couscous in principe niet warm hoeft te zijn. Met hetzelfde yoghurt-muntsausje als bij dit gerecht, want dat is gewoon de perfecte smaakmaker. :)

Dit heb je nodig voor 1 persoon
– 150 gram diepvriessperziebonen
– 150 gram diepvriestuinerwten
– 75 gram couscous
– 150 gram sojayoghurt
– 1 teentje knoflook
– Een halve citroen
– Paar blaadjes/takjes verse munt

En zo maak je het
1. Kook de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking (als je AH Basic hebt, moeten de bonen 8-10 minuten en de erwten 6-8 minuten, wat gemiddeld dus 8 minuten is).
2. Snijd ondertussen de knoflook en munt in heel kleine stukjes en rasp de schil van de citroen. Meng de munt en de helft van de citroen door de yoghurt, samen met 1 eetlepel citroensap.
3. Giet de groenten af. Roer de andere helft van de knoflook samen met de citroenschil door de couscous. Doe dat mengsel in de pan met de groenten en giet er 100 milliliter kokend water overheen. Knijp de rest van de citroen erboven uit en roer dit alles door elkaar tot de couscous al het vocht heeft opgenomen. Doe de couscous op een bord en de yoghurt-muntsaus erop. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Recept: Snelle couscoussalade met citroen

  1. Ik wil je toch even laten weten dat ik zo blij wordt van je gekleurde borden! Echt heerlijk ziet het er uit en zo zomers!
    Nog wel een vraagje, schift de yoghurt niet? Ik heb dat zelf een aantal keren gehad als ik het bij warm eten als saus er bij deed. Super goor werd het dan

    1. Wat een leuk compliment, dankjewel! Als je het echt door je eten (een curry oid) heen roert, kan het inderdaad nog weleens schiften, maar niet als je het eroverheen/erbij doet. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge